Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
16.11.2019
10:55
Pevska turneja, Papirničar Jagnjenica
Foto: Jože Potrpin
Na nedeljsko popoldne in večer je Moški pevski zbor Papirničar Jagnjenica na dveh koncertih navdušil obiskovalce z drugim delom trilogije Pevska turneja.

Pevska in pivska turneja MoPZ Papirničar Jagnjenica v Radečah

RADEČE S petjem bogat program so dopolnjevali humorni vložki članov zbora, kateri so z, na vrat na nos, najeto turistično agencijo potovali po Sloveniji in na krajih vmesnih postankov tudi priložnostno peli. Po različnih regijah naše dežele sta jih vodila "užiguc" Primož in njegova žena Maja, katera sta vmes tudi zapela.

Na popotovanju vse od Prekmurja do primorskih solin, pa nazaj čez Kras do Gorenjske in na koncu do prestolnice Ljubljane, so jim kratek čas družbo delali bratje Kavšek z njihovim očetom Boštjanom na čelu, članice Dekliške vokalne skupine Vokaliza, ki pod mentorstvom Mihaela Strniše deluje pod okriljem Glasbene šole Laško - Radeče in člani novoustanovljenega (Z)Mešanega pevskega zbora Radeče ter ansambel Dori v svoji polni zasedbi.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec in Jože Potrpin):

Glasbeno dogajanje je bilo v radeškem domu kulture pospremljeno z videoprojekcijo, za katero je tematsko poskrbela Regina Jakšič, ilustracije pa je izdelal znan radeški umetnik Bojan Sumrak, na clavinovi je ubrano petje spremljal Dejan Jakšič. Skupaj z Rosano Jakšič, zborovodkinjo moškega in mešanega zbora sta pripravila idejno zasnovo plakata,  besedilo in scenarij prireditve.

Na prvem od obeh koncertov so na oder povabili tudi župana Občine Radeče, Tomaža Režuna in poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije, Matjaža Hana, da sta pobliže in s kozarčkom v roki, kot pivski turneji tudi pritiče, ob pesmi nazdravila s pevci.

Moški pevski zbor Papirničar Jagnjenica, kateremu predseduje Ivan Gorenjec in šteje okoli 20 članov, je tekom dobro obiskanega in z navdušenjem sprejetega Martinovega koncerta že napovedal zaključek trilogije Pevska turneja v naslednjem letu, ko sestav obeležuje svojih 50 let delovanja.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam