Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
11.05.2020
08:32
Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki je v torek, 5. maja, po sedemtedenskem premoru, ponovno odprla vrata za obiskovalce.

Na ogled je vseh devet stalnih postavitev

Delovni čas ostaja nespremenjen

KOSTANJEVICA NA KRKI Na ogled je vseh devet stalnih postavitev v prostorih nekdanjega samostana in razstava Neven Bilić: Ad infinitum v razstavišču nekdanje samostanske cerkve. Še do nedelje, 10. maja, pa si lahko ogledate veliko pregledno razstavo Nande Vidmar: Retrospektiva. Delovni čas galerije ostaja nespremenjen, od torka do nedelje med 10. in 18. uro.

Nande Vidmar: Retrospektiva (Foto: Maruša Lapuh):

Nande Vidmar, retrospektiva

Nova pravila ob ogledu razstavljenih del

"S spoštovanjem varnostnih ukrepov bomo poskrbeli za varnost in prijetno počutje med obiskom. Prepričani smo, da bodo tudi obiskovalci sami spoštovali ukrepe in varnostne predpise, ki so vse splošno v veljavi in bodo v primeru bolezenskih znakov ostali doma. V galerijo lahko vstopajo posamični obiskovalci in družine, ki si bodo ob vstopu in na posameznih točkah razkužili roke, v zaprtih prostorih pa je obvezna uporaba lastne zaščitne maske," sporočajo iz Galerije Božidar Jakac.

Vabljeni na sprehod po parku skulptur Forma viva

Ob tem pravijo, da bodo muzejski vodniki poskrbeli za ustrezno usmerjanje obiskovalcev. Plačilo vstopnine in nakup v muzejski trgovini sta možna le brezgotovinsko. "Obiskovalce vabimo, da obisk izkoristijo tudi za sprehod po pomladnem parku skulptur Forma viva, kjer so umetniška dela v cvetočem ambientu travnikov, žuboreče vode in mogočne samostanske arhitekture, dostopna brez omejitev in ob kateremkoli času," še dodajajo.

(Galerija Božidar Jakac, bš)

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja