Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
08.05.2020
08:43
V Valvasorjevi knjižnici Krško so po skoraj dveh mesecih, v ponedeljek, 4. maja, ponovno odprli svoja vrata za obiskovalce.

V ponedeljek so se odprla vrata Valvasorjeve knjižnice Krško

KRŠKO Z namenom zagotavljanja varnosti za uporabnike in zaposlene delo poteka v skladu z nekaterimi omejitvami in zaščitnimi ukrepi po priporočilih in navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Knjižnica je odprta po spremenjenem odpiralnem času, uporabnikom pa so na voljo storitve v omejenem obsegu.

Kako je odprta knjižnica?

V prvem obdobju odpiranja knjižnice sta osrednja knjižnica in mladinski oddelek v Krškem odprta v ponedeljek in sredo med 10. in 18. uro, v torek, četrtek in petek med 8. in 16. uro, ob sobotah sta oba oddelka knjižnice zaprta. Izposojevališča so odprta enkrat na teden: Senovo ob ponedeljkih med 12. in 18. uro, Videm ob torkih med 15. in 18. uro in v Kostanjevici na Krki ob četrtkih med 12. in 18. uro. Na Vidmu in v Kostanjevici na Krki so knjižnici odprli v prvem majskem tednu, Senovo se odpira v ponedeljek, 11. maja.

Gradivo brez zamudnine vrnite do 30. maja

Uporabnikom knjižnice je omogočeno vračanje gradiva v nabiralnik ves dan, na izposojevališčih v za to namenjene škatle v odpiralnem času knjižnice, izposoja gradiva ob predhodnem naročilu po telefonu, elektronski pošti ali v katalogu Cobiss+, v osrednji knjižnici pa ponujajo tudi tiskanje gradiva za šolske in študijske potrebe. Trenutno še ni mogoč prost dostop do gradiva in uporaba drugih storitev knjižnice. Gradivo, ki je bilo izposojeno pred odprtjem knjižnice, je mogoče brez zamudnine vrniti do 30. maja 2020. Vse vrnjeno gradivo mora za sedem dni v karanteno, zato prosijo uporabnike za potrpljenje in razumevanje, saj ne bodo imeli takoj pregleda nad stanjem izposojenega gradiva.

Upoštevajte napotke zaposlenih in osnova priporočila

Ob obisku knjižnice tudi prosijo uporabnike za dosledno upoštevanje napotkov zaposlenih in priporočil na plakatih v knjižnici. Med obiskom knjižnice je obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok. Obiskovalci lahko vstopajo posamično, potrebno je upoštevati omejitev gibanja v knjižnici in ohranjati razdaljo 1,5 m. Priporočajo tudi uporabo brezstičnih plačilnih sredstev, če je le mogoče.

V parku je na ogled razstava ob 10-letnici projekta Posavci beremo skupaj

Kljub oteženim razmeram se v knjižnici veselijo ponovnega delovanja in še posebej vsakega uporabnika ter ob tem upajo, da bodo nove razmere uporabniki sprejeli z razumevanjem. Kot kulturno, socialno, izobraževalno in informacijsko središče si predvsem želijo, da bi kmalu prišel čas, ko bodo lahko svoja vrata odprli brez omejitev in ponovno vzpostavili številne storitve in dejavnosti za različne generacije obiskovalcev. V mestnem parku pred knjižnico pa si lahko mimoidoči ogledajo priložnostno razstavo ob 10-letnici bralnega projekta Posavci beremo skupaj.

Vir: Valvasorjeva knjižnica Krško

valvasorjeva knjižnica krško
krško
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja