Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
04.10.2020
14:13
Luksuz filmske delavnice za mlade
Foto: Luksuz produkcija
Luksuz produkcija DZMP iz Krškega prireja 18. Luksuz festival poceni filma. Na festivalu bodo predstavili kratkometražno in nizkoproračunsko produkcijo dokumentarnih, igranih in drugih filmov.

6. in 7. novembra v Krškem Luksuz festival poceni filma

Prijave filmov zbirajo do 20. oktobra

Na festivalu, ki bo 6. in 7. novembra v Krškem, želijo predstaviti kratkometražno in nizkoproračunsko produkcijo dokumentarnih, igranih, animiranih in eksperimentalnih filmov predvsem mladih in še ne uveljavljenih filmskih ustvarjalcev.

Kratkometražna in nizkoproračunska produkcija

Luksuz festival poceni filma prikazuje kratkometražno in nizkoproračunsko produkcijo avtorskih, alternativnih, aktivističnih filmov in videov predvsem mlajših ustvarjalcev in ustvarjalk, ki nastajajo v tradicionalnih ali garažnih produkcijah, v klubih, v okvirih nekomercialne, avtorske neinstitucionalne proizvodnje in – že v samem produkcijskem načinu – lahko pomenijo alternativo sredi dominantne distributerske mašinerije. Prijave zbirajo do 20. oktobra 2020.

Luksuz, dokumentarni film

Filmi v dveh kategorijah

Na festivalu so razpisali filme v dveh kategorijah. V prvi kategoriji zbirajo kratke dokumentarne filme, dolge do 15 minut. V drugi kategoriji pa bodo sodelovali filmi mladih avtorjev, starosti do 18 let, z dokumentarnimi, igranimi, animiranimi in eksperimentalnimi filmi, dolgimi do 10 minut.

(eP)

krško
luksuz produkcija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja