Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
03.10.2019
11:34
Foto: Gledališko društvo Radeče
Gledališka predstava Arzenik in stare čipke je bila prva izmed šestih rednih in ene dodatne predstave gledališkega abonmaja za odrasle, ki bo potekal v Radečah.

Arzenik in stare čipke

RADEČE V goste so v Radeče prišli člani Teatra Janez Jalen Notranje Gorice. Na začetku je abonmajsko publiko pozdravila predsednica Organizatorjev abonmaja, predsednica Gledališkega društva Radeče, Saša Plevel, nato pa je sledil ogled predstave.

"V Gledališkem društvu Radeče smo vedno veseli, kadar nas kdo popelje izven klasične uprizoritve žanra ter igram doda nove dimenzije in ravno za opisano so poskrbeli naši gledališki prijatelji iz Teatra Janez Jalen Notranje Gorice. Na videz klasična dobrodušna predstava se kaj kmalu po začetku drastično spreobrne v napeto dramo z močnimi primesmi prave kriminalke. Gledalci smo bili, dobro poldrugo uro, na trnih ter se spraševali, če se bo skrivnost dveh ostarelih tetk razkrila in ali jima bo uspelo nadaljevali to, kar jima uspeva že dobra desetletja ne, da bi jih odkrili. Vsi liki v predstavi so karakterno izjemno dobro ter predvsem konsistentno zastavljeni. Igralci praktično nikoli ne popustijo v igri in tudi ko fokus ni na njih, ostanejo zvesti portretu osebe, ki jo igrajo. V predstavi vidimo res širok izbor likov, od kaskaderja, ki misli, da je ameriški predsednik sredi bojišča, do nežne in uboge tetke z zelo prepričljivo grbo, kateri ne bi prisodili niti zmotnega uboja mušice. Resnica je seveda vse prej kot to, kar vidimo na prvi pogled," so v Gledališem društvu Radeče doživljanje predstave Arzenik in stare čipke opisali v sporočilu za javnost. Dobro umeščeni humorni vložki so tudi v Radečah poskrbeli za salve smeha čez vso produkcijo in predsednica Gledališkega društva Radeče, Saša Plevel se je ob koncu zahvalila gostuojči ekipi za zares odlično predstavo." Naši gledališki kolegi se resnično niso brez razloga uvrstili na Državno Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin," so navdušenje nad predstavo strnili radeški kulturniki odrskih desk.

Naslednja abonmajska predstava za odrasle bo 23. oktobra, in sicer komedija Oblast v izvedbi KUD Rače, s tem oziroma prihodnjim tednom pa so se tudi začele prve abonmajske predstave za predšolske in šolske otroke ter za Center za varstvo in delo Golovec - enoto VDC Radeče.

Doroteja Jazbec
Vir in foto: Gledališko društvo Radeče

radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja