Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
27.05.2019
12:52
Foto: LIJAmedia
Prireditev, ki ji rečemo tudi »Posavski pevski praznik« je na 4. koncertnih večerih, kjer je zapelo več kot 530 pevk in pevcev tudi letos lepšala pomladne večere.

Prvi koncert Pesmi Posavja se je zgodil v prijetnem sakralno - kulturnem prostoru župnijske cerkve v Boštanju. Drugi koncert je bil na Gradu Rajhenburg. Tretji in četrti koncert pa sta potekala v Cerkvi sv. Roka v Brežicah.

V 30 posavskih zborovskih in manjših vokalnih zasedbah iz brežiške, krške in sevniške, z izjemo ene iz trebanjske občine, smo lahko slišali 12 mešanih, 7 moških in 3 ženske zbore ter 4 moške in 4 ženske vokalne skupine, ki jih je vodilo 25 zborovodij in vodij.

V Boštanju so svoj nastop odlično opravili Oktet Jurij Dalmatin Boštanj, Mešani pevski zbor Lisca Sevnica, Moški pevski zbor Društva vinogradnikov Malkovec, Mešani pevski zbor Cerklje ob Krki, Moški pevski zbor Bizeljsko, Septet Fortuna iz Šentjanža, Mešani pevski zbor Leo Fortis iz Trebnjega in Mešani pevski zbor Zvon iz Boštanja. Iz naše občine sta sodelovali tudi Pevska skupina Encijan iz PD Lisca Sevnica, ki se je predstavila na koncertu v Brežicah ter Vokalna skupina Amabile iz Boštanja, ki je svoj nastop opravila na Gradu Rajhenburg. Vse štiri koncerte je strokovno spremljal zborovodja, glasbeni pedagog in organist Gregor Klančič.

Fotogalerija:

Pesem Posavja 2019 je potekala v Tednu ljubiteljske kulture, vseslovenske akcije, ki že šesto leto na poseben način promovira široko ljubiteljsko kulturno ustvarjalnost, kamor vsekakor sodi tudi zborovska dejavnost.

Katja Pibernik, JSKD OI Sevnica

sevnica
jskd
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja