Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
30.03.2019
19:12
Foto: Anton Hruševar
V Kulturnem društvu Leskovec so v soboto, 16. marca, pripravili našo tradicionalno prireditev Pomlad prihaja, na kateri se ob gostih predstavijo vse sekcije društva.

Veseli smo, da smo tudi tokrat napolnili jedilnico OŠ Leskovec pri Krškem, ki jo že vrsto let za izvedbo naših prireditev preurejamo v kulturno dvorano. Delček poezije iz svojega pesniškega prvenca nam je predstavila Doroteja Jazbec. Za obilo smeha je poskrbela dramska sekcija, ki je po scenariju in režiji Matije Gorenca pripravila skeč v več prizorih. V gosteh smo imeli plesalce Glasbene šole Krško, in sicer so mladi oddelka za sodobni ples pod mentorstvom in v koreografiji Rosane Horvat izvedli izrazni ples.

Glasbeno so prireditev popestrili tako člani društva kot gostje. Nastopile so pevske ljudskih pesmi Lastovke pod mentorstvom Damjane Mlakar. V svet klasične glasbe nas je s pesmijo G. Puccinija popeljal Jan Arh; Katja Volčjak in Tjaša Žagar pa sta nam ob spremljavi Luke Geča na kitari in Benjamina Bogoviča na kahonu postregli s popularno glasbo. #

Posebej prisrčen je bil nastop skupine učencev 2. razreda OŠ Leskovec, ki so pod mentorstvom Klavdije Mirt suvereno zapeli dve pesmi. Pravo dalmatinsko vzdušje pa nam je pričarala Klapa Brv iz Kumrovca. Za obiskovalce smo tudi tokrat pripravili pogostitev v mediacentru, kjer so si lahko ob prijetnem klepetu ogledali tudi fotografsko razstavo Sonje Levičar in razstavo ročnih del članic društva.

Zapisala: Mojca Pacek

krško
kd leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi