Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
06.04.2020
10:14
V Galeriji Božidar Jakac bodo v projektu Re/Forma viva, skupaj s študenti štirih fakultet, razvijali podporo klasični muzejski dokumentaciji.

Skupaj s študenti štirih fakultet do 3D vizualizacije kipov v parku Forma viva

Re/Forma viva

KOSTANJEVICA NA KRKI Galerija Božidar Jakac je namreč lansko jesen kot vodilna partnerica začela z izvajanjem dvoletnega projekta Re/Forma viva. Projekt je financiran v okviru programa Erasmus+. Skupaj s partnerskimi institucijami - v projektu sodelujejo kademija likovnih umetnosti in oblikovanja ter Naravoslovnotehniška fakulteta iz Ljubljane, Akademija likovne umetnosti Zagreb in Umetniška akademija Tallin iz Estonije, so k projektu pristopili interdisciplinarno.

Dokumentacija kulturne dediščine

3D vizualizacija kipov v parku Forma viva

Z vključevanjem novih tehnologij, uporabili bodo 3D foto skeniranje in modeliranje, bodo na področju dokumentacije kulturne dediščine v izobraževalne procese študijskih programov skupaj razvijali podporo klasični muzejski dokumentaciji. "Delo bo potekalo na primeru skulptur v parku Forma viva Kostanjevica na Krki, izkušnje in rezultate pa bomo delili tako med visokošolskimi institucijami kot sorodnimi parki skulptur po Evropi," še dodajajo v Kostanjevici na Krki.

(bš)

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja