Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.09.2020
10:42
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
V mesecu septembru v Galeriji Božidar Jakac pripravljajo več dogodkov, od medgeneracijskega ustvarjalnice do gostovanja predstave Anton Podbevšek Teatra.

September v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki bodo septembra odprli dve občasni razstavi, in sicer pregledno razstavo Silvana Omerzuja v razstavišču v Z traktu ter slikarsko postavitev Mitje Konića v nekdanji samostanski cerkvi. Na medgeneracijski ustvarjalnici Lutka, senca in gib se boDo sprehodili med deli na razstavi Silvana Omerzuja in si senčne lutke tudi izdelali. Umetnica Mateja Kavčič bo s projekti, ki so bili zasnovani preko postavitev v Kostanjevici, tokrat gostovala v Galeriji Murska Sobota. V začetku septembra na dvorišču gostijo Festival kulture Kostanjevica, sredi septembra pa bodo pod lipami zopet gostili predstavo Anton Podbevšek Teatra z naslovom Talka.

OTVORITEV RAZSTAVE

Silvan Omerzu: Pregledna razstava razstavišče v zahodnem traktu

petek, 11. september 2020, ob 19. uri

Pregledna razstava v Galeriji Božidar Jakac bo prikazala pregled ustvarjalnega dela likovnega umetnika, gledališkega režiserja in lutkarja Silvana Omerzuja. Predstavljen bo skrbno izbran nabor najrazličnejših del, od risbe in slike, senčne podobe, kinetične skulpture, prostorske instalacije do scenografije in lutke, ki so nastala v preteklih tridesetih letih. Del razstave bo predstavljen tudi na gradu Rajhenburg v Brestanici. Razstava bo na ogled do 8. februarja 2021.

MEDGENERACIJSKA USTVARJALNICA

Lutka, senca in gib

sobota, 12. september, od 10. do 13. ure

Na sobotni ustvarjalnici si bomo ogledali pregledno razstavo Silvana Omerzuja in izdelali senčne lutke. Ustvarjalnica je brezplačna in je namenjena vsem generacijam.

Prijave: dejavnosti@galerija-bj.si / 07 49 88 140

OTVORITEV RAZSTAVE

Mitja Konić: Amor Fati

nekdanja samostanska cerkev

petek, 25. september 2020, ob 19. uri

Razstava v nekdanji samostanski cerkvi, kjer prevladujejo monumentalna platna, razgalja jedro Konićeve poetike. Osrednji pojem njegovega razumevanja ustvarjalnosti je tokrat definiran že v naslovu in je hkrati vodilni motiv nekaterih del. Konić namreč vso dogajanje med sabo in platnom, med avtorefleksijo in zunanjo stvarnostjo dojema kot usodo. Ves kreativni proces od ideje prek mišljenja do izbire oziroma kombinacije materialov je zanj alkimija. Rezultat je slika kot osupljivo presečišče različnih svetov oziroma Konićev vmesni svet. V njem se z vidika tradicionalnega, (post)modernističnega in sodobnega slikarstva stapljajo nasprotja. Razstava bo na ogled do 6. decembra 2020.

Ostali dogodki

FKK - Festival Kulture Kostanjevica

FKK - Festival Kulture Kostanjevica je prvič zaživel poleti 2018. Letos bo doživel že svojo tretjo edicijo. Vsako leto poskušajo pripeljati v Kostanjevico na Krki vrhunske umetniške ustvarjalce, ki tvorijo jedro našega festivala. Nič drugače ne bo tudi letos. V štirih dneh bodo na FKK 2020 gostili 3 gledališke predstave, 4 glasbene skupine, literarni zajtrk in delavnice.

GOSTOVANJE RAZSTAVE

Mateja Kavčič: Vezi

Galerija Murska Sobota, 10. 9. – 28. 10.

Razstava Vezi v Galeriji Murska Sobota je nadaljevanje razstave Zavetja v Galeriji Božidar Jakac v razstavišču lapidarij leta 2016 in lanskoletnega Odprtega ateljeja ter moment, ko Mateja Kavčič s svojo prostorsko postavitvijo vstopa v klasičen razstavni prostor.

PREDSTAVA - ANTON PODBEVŠEK TEATER

Paul Claudel - Jacques Lacan: TALKA

od 15. do 19. septembra, ob 20. uri

Po junijski uspešni premieri k nam ponovno prihaja v goste Anton Podbevšek Teater s predstavo TALKA, v režiji Matjaža Bergerja. V predstavi nastopajo Anuša Kodelja, Gregor Čušin, Pavle Ravnohrib, Janez Hočevar, Borut Doljšak in Lovro Zafred. Predstava nastaja v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra z GBJ in v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja