Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
29.09.2020
08:12
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 28. 9. in 2. 10. 2020. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Filmski program Kina Kulturnega doma Krško (28. 9. - 2. 10. 2020)

Corpus Christi

(Boże Ciało, Jan Komasa, Poljska, Francija, 2019)

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca. Corpus Christi je po uspešni premieri v Benetkah navdušil žirije in občinstvo številnih svetovnih festivalov, postal blagajniška uspešnica v domovini in prejel nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

NA SPOREDU:

  • ponedeljek, 28. 9., ob 18. uri

Novi mutanti

(New Mutants, Josh Boone, ZDA, 2020)

Serija Marvelovih stripov Novi mutanti se je prvič pojavila leta 1982. Novi mutanti so bili mladi študenti šole za nadarjene profesorja Charlesa Xavierja, zelo podobni originalnim Možje X stripom. Vendar pa je to edinstvena in izvirna zgodba, ki nas popelje v popolnoma novi svet, drugačna od katerekoli druge zgodbe iz Marvel sveta. Ton je presenetljiv, žanr nepričakovan, režija pa skrivnostna.

NA SPORED:

  • sreda, 30. 9., ob 18. uri

Troli na svetovni turneji

(Trolls World Tour, Walt Dohrn, ZDA, 91 minut)

Priljubljeni Troli se vračajo! Glasbena uspešnica Troli iz leta 2016 je dobila svoje nadaljevanje, saj se mala bitja, ki ljubijo ples in glasbo, vračajo na velike ekrane. Troli bodo v novih dogodivščinah spoznali, da niso sami ter da je poleg njih še pet različnih plemen Trolov, ki ima vsak svojo zvrst glasbe. Ustvarjalci animacij Shrek in Mali šef predstavljajo novo glasbeno pustolovščino, v kateri bo predstavljena izvirna glasba Justina Timberlaka, ki si je za svojo skladbo Can't Stop the Feeling! v prvem delu animacije prislužil nominacijo za oskarja. Na režiserski stolček je sedel Walt Dohrn (ki je sorežiral prvi del Trolov), producentka animacije pa je Gina Shay. Sodelujeta tudi sorežiser David P. Smith in koproducentka Kelly Cooney Cilella, ki sta oba sodelovala pri prvem delu. Svoja glasova bosta znova posodila igralca Anna Kendrick in Justin Timberlake.

NA SPORED:

  • petek, 2. 10., ob 18. uri
  • četrtek, 8. 10., ob 18. uri
  • nedelja, 11. 10., ob 17. uri
  • torek, 13. 10., ob 18. uri
  • nedelja, 18. 10., ob 17. uri

Prvič narazen

(After we Collided, scenarij: Anna Todd, Mario Celaya, režija: Roger Kumble, ZDA, 2020)

Nadaljevanje velike uspešnice o ljubezni in strasti dveh mladostnikov, ki ne pozna meja, posnete po knjižni uspešnici pisateljice Anne Todd in razglašene za novo globalno senzacijo, kot je Somrak saga in erotično-romantična trilogija Petdeset odtenkov sive. Po burnem začetku zveze in šokantnem odkritju, morata Tessa in Hardin najti način, kako nadaljevati svojo ljubezensko zgodbo. Ali lahko preživi ljubezen, ki ne pozna meja? Tessa počasi začne spoznavati, da lahko vse izgubi, Hardin pa ugotavlja, da nima kaj izgubiti – razen nje. Ali se je zares pripravljen spremeniti zaradi ljubezni? Koliko je ona pripravljena oprostiti in še bolj pomembno, ali ji je slika prihodnosti s Hardinom sploh všeč?

NA SPORED:

  • petek, 2. 10., ob 20 uri
kino spored
kulturni dom krško
napovednik

Pridružite se nam