Skip to main content
Torek, 16. april 2024
12.05.2020
08:45
Mestni muzej Krško
Foto: Nina Sotelšek
V Mestnem muzeju Krško, Galeriji Krško in na gradu Rajhenburg smo v torek, 5. maja, ponovno odprli vrata za individualne obiskovalce in skupine do treh oseb ter za družine ne glede na število članov.

V Galeriji Krško napovedujejo novo razstavo

KRŠKO V Mestnem muzeju Krško si je mogoče ogledati vse stalne in začasne razstave, muzejska vodnica popelje obiskovalce tudi v Mencingerjevo hišo in Hočevarjev mavzolej.

Odprta tudi Mestni muzej Krško in Grad Rajhenburg

"Za Galerijo Krško napovedujemo novo razstavo Praznine in črvine, s katero se bo še pred koncem meseca maja predstavil akademski slikar Robert Lozar. Kljub temu pa lahko obiskovalci uživajo v prekrasnem ambientu nekdanje cerkve Sv. Duha. Grad Rajhenburg vabi v vse stalne razstave, izjema je le Grajsko pohištvo 18. in 19. stoletja iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, ki je trenutno zaprta," ob tem dodajajo v Kulturnem domu Krško.

Spremenjen odpiralni čas muzejskih enot

"Zaželena je vnaprejšnja najava obiska"

Ob tem so spremenili tudi odpiralni čas muzejskih enot. Mestni muzej Krško in Galerija Krško sta po novem odprta od torka do sobote, od 12. do 18. ure. Na Gradu Rajhenburg imajo vrata odprta od torka do petka, od 12. do 18. ure in ob sobotah in nedeljah od 10. do 18. ure.

Pri ogledu upoštevajte navodila

"Zaželena je vnaprejšnja najava obiska na info@mestnimuzejkrsko.si ali na telefonsko številko 051 390 658 ter na info@gradrajhenburg.si ali na telefonsko številko 051 390 648," še dodajajo v sporočilu.  Glede na trenutne razmere v vseh enotah veljajo posebna navodila, vstop v recepcijo in razstavne prostore je mogoč je z zaščitno masko in razkuževanje rok ob prihodu in izhodu, na razstavah pa imajo do nadaljnjega vklopljene le ekrane s samodejnim predvajanjem vsebin.

(bš)

krško
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja