Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.03.2019
17:39
Foto: arhiv Glasbene šole Krško
Poleg vseh rednih aktivnosti in nastopov, ki jih sicer izvajajo učenci in učitelji Glasbene šole Krško, so se v marcu nekateri najboljši učenci udeležili tekmovanj, na katerih so odlično nastopili.

Uspehi učencev Glasbene šole Krško

Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1

V Centru kulture Španski borci v Ljubljani je potekalo Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1. Zoja Nala Božič in Manica Pavlovič sta se predstavili v kategoriji A1 duet in si priplesali zlato priznanje. Neli Kovačič in Žana Žniderič sta v kategoriji A2 duet osvojili bronasto priznanje, medtem ko je Ana Volčanšek v kategoriji A2 solo osvojila zlato priznanje. Njihova mentorica je Rosana Horvat.

V Beogradu

Klarinetist Leon Drstvenšek se je pod mentorstvom Petra Gabriča podal v Srbijo na Mednarodno tekmovanje »Davorin Jenko« Beograd, kjer je v kategoriji klarinet A kot najmlajši v kategoriji osvojil 1. nagrado in naziv laureat (absolutni zmagovalec kategorije).

Na TEMSIG-u

Na glasbenih šolah Gorenjske regije pa je potekal finalni del tekmovanja TEMSIG – Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov. Tudi tu se je predstavila precej številčna zasedba naših učencev, ki so morali že pred tem skozi zahtevno sito predtekmovanja, ki je potekalo februarja.

V kategoriji klavir 1.a se je pomerila Alja Šinkovec in osvojila zlato priznanje. Njen mentor je Branimir Biliško. V kategoriji flavta 1.a je pod budnim očesom mentorice Andreje Istenič Lipovšek tekmovala Hajdi Haler in si ravno tako priigrala zlato priznanje. Pri klavirju jo je spremljal Lucijan Cetin, ki si je ob tem prislužil še posebno priznanje za zgledno sodelovanje s tekmovalcem in umetniško podporo v posamezni kategoriji. Neva Žnideršič (oboa 1.a) je prejela zlato priznanje, Ana Volčanšek (oboa 1.b) pa srebrno priznanje. Njuna mentorica je Manca Oberstar, na klavirju pa ju je spremljala Estera Cetin.

Klarinetistka Tita Žnideršič (klarinet 1.a) je osvojila zlato priznanje, bila absolutna zmagovalka kategorije, obenem pa prejela še posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Maša Žoher (klarinet 1.b) si je priigrala srebrno priznanje in priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Njun mentor je Robert Pirc. V isti kategoriji (klarinet 1.b) je bil absolutni zmagovalec Leon Drstvenšek, ki si je pod mentorstvom Petra Gabriča prislužil še posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Na klavirju je klarinetiste spremljal Branimir Biliško.

Mlada fagotistka Uma Učakar (fagot 1.a) je osvojila zlato priznanje, bila absolutno prva v kategoriji, poleg tega pa osvojila še posebno prizanje za najbolj obetavno tekmovalko v najmlajši kategoriji. Jan Fritz pa je v kategoriji fagot 1.b dosegel bronasto priznanje. Njun mentor je Dejan Učakar, za klavirsko spremljavo pa je skrbel neutrudni Martin Šušteršič. Tekmovale pa so tudi komorne skupine z trobili.

Našo šolo je predstavljala skupina »Kvintet 4+1« v sestavi Tia Štefanič, Blaž Krajnc, Nuša in Neža Jelenič Zaman, Jaka Sotošek. Dosegli so srebrno priznanje in absolutno 3. mesto. Njihov mentor je Drago Gradišek.

Vsem tekmovalcem, mentorjem in korepetitorjem iskreno čestitamo za izjemne dosežke.

Glasbena šola Krško

Fotografije (arhiv Glasbene šole Krško):

  1. Zoja Nala Božič in Manica Pavlovič 
  2. Ana Volčanšek 
  3. Neli Kovačič in Žana Žniderič
  4. Leon Drstvenšek (Beograd) 
  5. Leon Drstvenšek in mentor Peter Gabrič 
  6. Uma Učakar na podelitvi prvonagrajencev Temsig-a v Ljubljani
  7. Tita Žnideršič in Leon Drstvenšek na podelitvi prvonagrajencev Temsig-a v Ljubljani 
  8. Uma, Tita in Leon v družbi Eve Fritz in Tjaše Škvorc, bivših učenk naše šole, ki sta bili ravno tako zmagovalki v svoji kategoriji
krško
glasbena šola krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice