Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
24.01.2020
13:56
V četrtkovem večeru, 23. januarja 2020, so v Knjižnici Brežice v Dvorani Savice Zorko skupaj s Fakulteto za Turizem Univerze v Mariboru za širšo javnost pripravili potopisno predavanje o Japonski.

Potujemo skupaj na Japonsko

BREŽICE Tokratno je bilo že peto v nizu predavanj »Potujemo skupaj«. Po uvodnem nagovoru direktorice magistre Tee Bemkoč so prisluhnili pripovedi Nejca Draganjca, ki jo je obogatil s čudovitimi fotografijami. Zaradi svoje pestrosti je bila Japonska kot nalašč zanj, saj združuje popotniške znamenitosti in naravne lepote.

Japonska v fotografijah

Popotnik, fotograf in biolog je Japonsko raziskal po dolgem in počez. Odpravil se je v kotičke te čudovite dežele, ki so si geografsko tako različni kot dan in noč. S 30 stopinj Celzija na zahodu je ponoči z vlakom potoval na hladnejši vzhod s 5 stopinjami Celzija in hladnim vetrom. Obiskal je rajske plaže japonskih otokov in vstajal ob zgodnjih urah, da so nastale fotografije neverjetnih prizorov tamkajšnje narave.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Njegove slike prikazujejo prav vse plati te edinstvene dežele, ki združuje naravo in ljudi, futurizem in tradicijo ter zabavo in spokojnost. Ujeta v objektiv gosta pa je skozi slike in Nejčevo pripoved vodila tudi Elizabeta.

Ela Gaborovič, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja