Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
27.11.2019
09:04
Ustvarjalno pisanje, Knjižnica Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
V petek, 22. novembra 2019, so v e–učilnici Knjižnice Brežice možgane napenjali malo drugače. Zbrali so se tako ljubitelji pisanja kot tisti, ki si to še želijo postati.

Ustvarjalno pisanje z Natašo Jenuš

BREŽICE S pomočjo Nataše Jenuš smo preko iger izvajali različne tehnike, s katerimi pozornost usmerimo v iskanje ustreznih besed. Iskali smo besede, ki se končajo na določeno črko, in glagole, ki se na določeno začnejo, naštevali pojme in se igrali kalodont. Zbranost in usmerjenost misli na lepše oblikovanje povedi sta se opazno povečali in pričeli smo s pisanjem besedil.

Za pisanje posameznega besedila smo imeli na voljo nekaj minut. Nato je vsakdo svoje besedilo prebral ostalim. Opazili smo zanimive podobnosti in razlike, povezane tudi z značilnostmi določene generacije. Z vsakim besedilom smo bolje izražali lasten slog in zanimanje.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

 

Nekateri so se odločili, da zaplavajo v vode poezije. Drugi so se razveselili glasnega branja in besedila pisali vse bolj dramsko. Izlivanje vtisov in čustev na papir je med prisotnimi stkalo posebne ustvarjalne vezi.

Ela Gaborovič,
Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja