Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
13.09.2019
07:18
Grafika: Ansat TV
V krški Dvorani v parku je na ogled razstava slik in malih plastik ljubiteljskega likovnega ustvarjalca Romana Blatnika. Dela, ki jih razstavlja, so nastajala med letoma 2013 in 2019.

Druga samostojna razstava Romana Blatnika

Slikarsko - kiparski mix

KRŠKO Razstava Slikarsko – kiparski mix je druga samostojna razstava Romana Blatnika. Tokrat se predstavlja s štirinajstimi akrilnimi slikami in z dvajsetimi malimi plastikami. "Slikal sem v glavnem idiliko, krajino in romantiko - to mi najbolj leži. V tem kontekstu sem tudi postavil razstavo, da je kot neka zgodba. V vsaki niši se ti kipi simbolično ujemajo s samimi slikami, tako da je tu ena povezava Krškega in bližnje okolice. Slike sem tako postavil, da se kolorit barv nadaljuje skozi celotno razstavo," pove Blatnik.

"Rad slikam motive, ki so malo drugačni od običajnih tem"

Kot še pove, rad slika motive, ki so morda malo drugačni od običajnih tem slikarjev. "Ko smo imeli slikarsko delavnico na Gradu Rajhenburg, mi je padlo v oči pozno gotsko okno. Lepo se mi je zdelo, čeprav je vzidano v steno hodnika na gradu. To sem vzel kot predlogo, kot okvir in v to okno sem umestil Grad Rajhenburg s svojim zelenjem, simbolično sem dodal karantanskega panterja in pa sokola, ki kroži nad gradom," dodaja sogovornik.

Eden od kipov se je nesrečno poškodoval, a ga je uspel rešiti

Slika Staro Krško ujeto v objemu noči je nastala ob gradnji protipoplavnega zidu in je posneta z ograje mostu in prikazuje takratno stanje, pojasnjuje Blatnik. Prav tako omeni sliko zimske panorame, ki jo je za trenutek polepšala ptica senička. Zatem izpostavi še kip ženskega torza z naslovom ONA, ki se je pri peki nesrečno poškodoval, vendar ga je iz dobljenih delcev vendarle uspel sestaviti.

Razstava bo na ogled do 24. septembra

Roman Blatnik se z likovno umetnostjo aktivneje ukvarja zadnjih osem let. Dela, ki jih razstavlja v Dvorani v parku, so nastajala od leta 2013.Odprtje razstave je potekalo v sklopu 7. poletnega večera v organizacija krške območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Valvasorjeve knjižnice in Krajevne skupnosti mesta Krško. Razstava je na ogled še do 24. septembra.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja