Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
09.04.2020
12:09
Foto: arhiv ePosavje
V Posavskem muzeju Brežice so se v okoliščinah, ki bodo ostale zapisane v našo dediščino, naš način življenja pa se je že in se še bo spremenil, odločili, da začnejo s projektom Življenje s korono.

Življenje s korono

Nova prelomnica

BREŽICE S pomočjo občank in občanov so tako začeli nov projekt s preprostim naslovom Življenje s korono, s katerim spremljajo življenja Posavk in Posavcev v »času Korona karantene«. "Brez vas ne moremo in vas naprošamo za sodelovanje in aktivno soudeležbo. Kako in na kakšen način se vam je življenje spremenilo, kakšen je vaš vsakdan, kaj počnete, o čem razmišljate," pravijo v sporočilu.

Kako lahko sodelujete?

Fotografije, videozapisi, dnevniški zapisi in še kaj

V projektu lahko sodelujete tako, da zbirate fotografije napisov, vrst iz lekarn in trgovin, dogodkov, ki so zaznamovali čas epidemije, zbirali pa bodo tudi videoposnetke, dnevniške zapise, predmete, ki vam v tem obdobju pomenijo največ, zgodbe, zapise, šale. Svoje fotografije, videoposnetke in zapise jih lahko pošljete na eletronski naslov maja.marincic@pmb.si, kjer bo za vsa dodatna vprašanja na voljo zgodovinarka Maja Marinčič.

(bš)

posavski muzej brežice
brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja