Skip to main content
V Posavju 5.6° C Četrtek, 25. 2024
30.05.2019
08:13
Foto: Ansat TV
V Galeriji Božidar Jakac je na ogled razstava mednarodne uveljavljena skupine IRWIN. V nadaljevanju avtorskih projektov Was ist Kunst tokrat posegajo v ideološko blokado znotraj Bosne in Hercegovine.

Razstava Irwin - Was ist Kunst BiH

Tokratni projekt je zasnovan na interpretaciji vseh narodnih herojev Bosne in Hercegovine iz časa 2. svetovne vojne. Ciklus Was ist Kunst, ki ga skupina Irwin razvija že od 80. let naprej, je vedno sestavljen iz že obstoječih umetniških del, ki jih skupina opremi s svojimi komentarji. "Tokrat so tu razstavljena dela, ki so bila naročena med letom 1953 in 1955 - potreti narodnih herojev Bosne in Hercegovine tistega obdobja," pove Goran Milovanović, direktor Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki. Kot dodaja, tokratna dela zaznamujejo značilni okvirji skupine IRWIN, okvirji z reliefi Stojana Batiča, s katero so narodni heroji dobili povsem novo konotacijo.

 

Razstava bo prav gotovo še potovala po Evropi, kajti IRWIN je ena najbolj znanih in uveljavljenih slovenskih likovnih skupin. Del razstave bo predstavljen v Rimu, potekajo pa pogovori tudi s Prago, mogoče tudi z Zagrebom in Beogradom. Razstava bo končala svojo pot v matičnem muzeju in na simboličen način povezala Banja Luko in Sarajevo preko umetniškega, kulturnega projekta.

Goran Milovanovič, direktor Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

Ansat TV

kostanjevica na krki
galerija božidar jakac
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam