Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
27.09.2019
14:04
Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško
V Valvasorjevi knjižnici Krško so v torek zaključili projekt Kdor bere, je car. V goste so povabili pisateljico, pesnico in pravljičarko Anjo Štefan. V nadaljevanju objavljamo več o dogodku.

Kdor bere, je car

KRŠKO V torek, 24. septembra 2019, je na Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško potekala 7. zaključna prireditev za vse mlade bralce, ki so sodelovali pri projektu 'Kdor bere, je car!'.

Tudi v letošnjem letu je 'Car' vabil k prebiranju zabavnih in hkrati kvalitetnih otroških in mladinskih leposlovnih knjig. Projekt z leti zelo lepo raste in se razvija in tako vsako leto uspemo povabiti medse več mladih bralcev. Letos ji je bilo kar 112! Nagradili smo jih z zaključno prireditvijo ter z lepimi nagradami, ki smo jih pripravili s pomočjo donatorjev: Apolon d.o.o. Krško, Avtoline Krško , DD Elmont d.o.o., DS Smith Slovenija d.o.o., GEN energija d.o.o., Hotel City Krško, Gostinstvo Tadej Puntar, s. p., I.H.S. d.o.o., Kavarna Sladka zapeljivost, Bukovec Logistika, d.o.o., KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d., Krško, Kruhek Sevnica, PE Krško d.o.o., Numip d.o.o., Optika Rimc, Pizzerija Fontana Pohle TG d.o.o., Primo telefonija d.o. o., Stara krška pizzerija, Teniški klub Krško, Terme Čatež, Thermana Laško, Učila International, d.o.o., Tržič.

Na prireditvi je po uvodnem pozdravu direktorice knjižnice Urške Lobnikar Paunović otroke in starše nagovorila tudi podžupanja občine Krško, gospa Ana Nuša Somrak. Poudarila je velik pomen branja in povedala, da jo veseli, da se je projektu pridružilo toliko mladih bralcev, saj se s tem dviga raven branja v občini. Občina Krško kot branju prijazna občina tako z veseljem pozdravlja lokalne projekte, ki so usmerjeni v promocijo branja. Ker pa letošnji zaključek projekta sovpada z nacionalnim mesecem skupnega branja, smo se tako v branju povezali tudi širše, na nacionalni ravni.

Fotogalerija (Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško):

Glede na to, da 'car' praznuje že 7 let in je sedmica pravljično število, smo tokrat povabili v goste znano slovensko pravljičarko Anjo Štefan. Pravljic, pravijo, ni nikoli preveč. Znani indijski rek pravi: ''Dokler so otroci majhni, jim dajaj korenine, da poženejo. Ko postanejo malce večji, jim daj peruti, zato jim veliko pripoveduj o lepem in čudežem – to so pravljice.'' Lepo in čudežno pa ugaja tako otrokom kot tudi odraslim. Gospa Anja nam je s svojim božajočim glasom dala peruti in nas z njimi ponesla v pravljične svetove. Vsi, najmlajši in tudi malce manj mladi smo ji z zanimanjem prisluhnili, za konec pa skupaj zapeli še pesmico. Preživeli smo res prijetno popoldne in pravljično zaključili to sezono. V knjižnici pa že pripravljamo gradivo za novo 'carjevo' sezono. 'Car' vam bo kmalu v branje spet z veseljem ponudil nove privlačne, zanimive, dobre in kvalitetne, skratka carske zgodbe. Lepo povabljeni!

Besedilo: Klavdija Šiško Možgan
Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško

krško
valvasorjeva knjižnica krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja