Skip to main content
V Posavju 6.6° C Torek, 23. 2024
01.08.2019
14:22
Foto: Luksuz produkcija
Od začetka prejšnjega tedna lahko po Krškem in v okolici opazimo skupine mladih s kamerami. Luksuz produkcija Društva zaveznikov mehkega pristanka gosti 19. mednarodno delavnico dokumentarnega filma.

Mednarodna delavnica dokumentarnega filma v Krškem

Več kot 40 mladih iz 10 različnih držav

KRŠKO Kot so sporočili iz Luksuz produkcije, na mednarodni delavnici sodeluje preko 40 mladih iz več kot 10 različnih držav, kar omogočata predvsem program EU Erasmus+ ter Slovenski filmski center. "Udeleženci v slabih dveh tednih izberejo temo, jo raziščejo, posnamejo in zmontirajo kratke filme Skozi proces nastajanja filmov spoznavajo tukajšnjo družbo, se med seboj učijo, imajo pa tudi podporo strokovnih mentorjev, uveljavljenih filmskih ustvarjalcev iz regije," pravijo v sporočilu.

Prepoznani in uveljavljeni mentorji

Tako je ponovno svoje bogate izkušnje in znanje delil režiser Želimir Žilnik, eno največjih imen jugoslovanskega filma, hkrati pa še vedno zelo aktiven filmski avtor. Poleg njega so tu tudi mlajši avtorji, režiserji Miha Možina, Boris Petkovič, Marko Cvejić ter v zadnjem času dva izmed najbolj nagrajevanih hrvaških avtorjev Igor Bezinović in Nebojša Slijepčević. Mentor za kamero je direktor fotografije Jure Černec, mentorji za montažo so Nemanja Babić, Marija Kovačina ter Incredible Bob.

Katere teme so odprli letos?

Kot še dodajajo, "udeleženci od mentorjev seveda slišijo različna mnenja in nasvete, na koncu pa je odločitev kako in kakšen film bodo posneli povsem njihova. Letos so se lotili tem, kot so nasilje nad ženskami, jedrski odpadki, uporaba konoplje v medicinske namene, prostovoljstvo mladih, identiteta, lovci, strah pred migranti, bobri, brezdomci, Trumpiranje Sevnice."

Ob 21. uri projekcija filmov

Izdelke bodo javno prikazali na zaključni projekciji v četrtek, 1. avgusta, po 21. uri, v Šumici pred Mladinskim centrom Krško.

Projekcija filmov Mednarodne delavnice dokumentarnega filma
Šumica, Mladinski center Krško

četrtek, 1. avgust, 21:00

(bš)

krško
društvo zaveznikov mehkega pristanka
luksuz produkcija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja