Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
27.05.2019
20:37
Foto: Anton Hruševar
Pevke ljudskih pesmi Lastovke, ki delujejo v okviru KD Leskovec pri Krškem, so skupaj z gosti v petek, 24. maja 2019, v jedilnici OŠ Leskovec pri Krškem izvedle svoj prvi koncert.

LESKOVEC PRI KRŠKEM Pevska skupina je nastala pred dvema letoma na pobudo Klavdije Mirt, poleg nje pa so bile ustanovne članice še Vida Slivšek, Karolina Cizerle, Mirjana Marinčič, Sonja Levičar, Slavica Koprivnik in pevovodja Damjana Mlakar. Ves čas se skupini pridružujejo nove pevke, v svoje vrste pa so sprejele tudi pevca, ki z moškim glasom dopolnjuje ubrano žensko petje. Vlogo organizacijske vodje ima Vida Slivšek.

Javnosti so se prvič predstavile na poletnem literarnem večeru ob vaškem vodnjaku. Temu so sledili nastopi na prireditvah Martinovanje in Pomlad prihaja, ob dnevu državnosti pa so pevke soustvarjale kulturni program z Društvom Slovencev Kredarica iz Novega Sada.  Njihov glas je bilo slišati tudi izven meja naše domovine, saj so lepoto slovenske ljudske pesmi prenesle tudi med Slovence v Novem Sadu. Na svojem prvem koncertu so z ubrano zapetimi ljudskimi pesmimi poslušalce več kot navdušile. Solist je bil Janez Bizjak. Obiskovalci pa smo iz njihovega nastopa lahko prepoznali, da jih ne druži le ljubezen do petja, ampak tudi medsebojno razumevanje in veselje. Njihovo prepevanje so spremljali Martin Šušteršič na klavirju, Robert Fuks na kitari, tamburici, lesenem bloku in cajonu, Manica Žibret na violini in Klavdija Mirt na harmoniki.

Fotogalerija:

Kot glasbene gostje pa so navdušile pevska skupina 2. c razreda OŠ Leskovec pri Krškem z učiteljico Klavdijo Mirt, solistka Kristina Lovšin Salmič s spremljavo na kitari in Tjaša Ulčnik na diatonični harmoniki. Prireditev je povezovala Mojca Pacek.

Ob koncu prireditve je predsednik KD Leskovec Janez Kerin izrazil čestitke pevski skupini ob njihovem prvem koncertu in jim zaželel, da še naprej ohranjajo in širijo veselje do slovenske ljudske pesmi. Ob koncu prireditve se je druženje z obiskovalci nadaljevalo v media centru, kjer so si ob okušanju žlahtne kapljice in kramljanju lahko ogledali še razstavo z likovnih kolonij v Kobilah.

Zapisala: Mojca Pacek
Fotografije: Anton Hruševar

krško
leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam