"Za dušo in srce" - razstava vezilj DU Senovo (FOTO)

"Za dušo in srce" - razstava vezilj DU Senovo (FOTO) Foto: M. Krušič

V počastitev praznika Občine Krško in 70 letnice društva DU Senovo, smo članice sekcije za ročno delo „VEZENJE“ pripravile bogato razstavo ročnih del v avli Doma XIV. divizije na Senovem.

Odprtja 9. junija 2017 so se udeležili gostje: direktorica občinske uprave Občine Krško, predstavnice ZDUS in Du Litija, predstavnice sosednjih in bolj oddaljenih društev upokojencev, kjer imajo tudi organizirane podobne sekcije in številni krajani Senovega in Koprivnice.

„Za dušo in srce“ smo poimenovale razstavo. Spretne roke so pridno ustvarjale, ideje, lepe misli so vtkane v vsako zanko, pentljo našega izdelka. Ob torkih popoldne se zbiramo, rišemo na platno, prepletamo nitke in se družimo. Druženje pomeni sprostitev, odmik od vsakdanjih skrbi, prijateljstvo, medgeneracijsko sodelovanje, predvsem pa nam bogati dušo in srce. Vezemo, kvačkamo, pletemo, ustvarjamo z velikim žarom. Oko se spočije in srce razneži, ko postavimo izdelek na ogled. Raznovrstni in bogati so razstavljeni izdelki. Lepšajo dom, predvsem se trudimo ohraniti bogato kulturno dediščino naših babic.

Prireditev, ki jo je z izbranimi povezovalnimi nitkami vodila Irena Gmajnar so popestrile s petjem in igranjem Tina in Špela, Loti in mama Silva, druženje babic in vnukov v starih časih ob topli peči pa sta uprizorili 6 letna Milla in babica Jovanka.

Predsednik DU Senovo, Ludvik Grilc, je z izbranimi besedami s ponosom čestital ustvarjalkam za tako bogato razstavo in pridobljena priznanja. Nešteto vbodov, ur, veliko vztrajnosti, ljubezni je vtkano v vsak izdelek. „Cenimo in spoštujemo vaša dela, ki so v ponos društva doma in širše“, je dodal. Iskrene čestitke. Čestitkam sta se pridružili še Melita Čopar iz Občine Krško in Milena Dimec, predstavnica ZDUS-a in DU Litija. S prijetnim druženjem ob dobrotah, ki so jih pripravile članice, smo zaokrožili bogat in lep večer. Prijazne besede v knjigi vtisov, čestitke številnih obiskovalcev, so nam v veliko zadovoljstvo.

Tekst: Irena Gmajnar
Foto: M. Krušič

FOTOGRAFIJE (2)


Poglejte tudi

Pošljite novico