Počitniške aktivnosti v VGC Brežice (FOTOGRAFIJE)

Počitniške aktivnosti v VGC Brežice (FOTOGRAFIJE) Foto: VGC Brežice

Počitnice so čas, ki ga otroci lahko porabijo za veliko druženja, igranja in aktivnosti, za katere nam tekom leta zmanjka časa. V tem duhu smo tudi v Večgeneracijskem centru obarvali počitniške aktivnosti.

Naše druženje smo začeli s prvim julijskim ponedeljkom. Začeli smo jih z branjem pravljice Potepuh in nočna lučka. Otroci so z navdušenjem prisluhnili, poklepetali in se pripravili na dopoldansko ustvarjanje. Izdelovali smo namreč čokoladne kroglice. Zelo so uživali med mešanjem mase in valjanjem kroglic v mrvicah ali kokosu. Sledile so različne zabavne igre na igralih v lepem parku. Dan smo zaključili s sladico, ki smo si jo pripravili.

Torek je bil dan za ustvarjanje. Po pravljičnem uvodu o Sapramiškini sreči in kako je vsak sam svoje sreče kovač, smo pričeli z izdelovanjem ogrlic pod budnim očesom mojstrice Mihaele Kežman. Ogrlice so imele skrivne znake in magično moč. V času, ko so se ogrlice pekle, smo se igrali v parku pred Mladinskim centrom in v športni dvorani.

Sredin dan je bil zelo pester. Po jutranji pravljici, smo začeli z ustvarjanjem, in sicer smo izdelovali magnetke. Drobni prstki so ustvarjali čudovite izdelke. Ko je nastala lahkota, smo si malico pripravili sami. Iz različnih vrst sadja, smo si izdelali slastna nabodala s sadjem, povsem po svojem okusu. Preostanek časa smo izkoristili za igranje v parku, na igralih, fitnesu na prostem in v telovadnici.

Četrtkov dan je bil škratovsko obarvan. Najprej pravljica o škratu Kuzmi, nato pa smo izdelovali Škrate pomagače, ki so nam pomagali iskati skriti zaklad. Preden smo se podali v iskanje zaklada, pa smo si pripravili še slastno malico, ki nam je dala energije za iskanje našega skritega zaklada. Zaklad so nam škrati res dobro skrili, iskali smo ga povsod v parku- na drevesih (in spoznavali različna drevesa), klopcah, ograjah, … in ga nazadnje našli v pravem skrinji. In nagrada je bila odlična- odšli smo na sladoled.

Petek pa je bil zadnji dan našega počitniškega druženja v tem tednu. Pekli smo palačinke. Mladi kuharski mojstri so pripravili maso za palačinke in jih tudi sami spekli. Namazali smo jih s sladko čokoladno kremo in uživali v malici. Po malici smo imeli še tekmovanje v skakanju ristanca. Za konec aktivno preživetega tedna pa smo si ogledali še risanko.

Teden je bil pester, igriv, ustvarjalen, predvsem pa takšen, da smo vsi skupaj zelo uživali.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

VGC Brežice

FOTOGRAFIJE (5)


Poglejte tudi

Pošljite novico