Mednarodni esperantski kulturni festival 2017

Mednarodni esperantski kulturni festival 2017 Foto: Anton Mihelič

"INTER-FEST"- mednarodni esperantski kulturni festival, ki te dni poteka v Bjelovaru, Hrvaška (5.-12. avgusta 2017), je še ena od mnogih obeležij letošnjih pomembnih obletnic v esperantskem gibanju: 130- letnice esperanta in 100- letnice smrti njegovega kreatorja, Ludvika Lazarja Zamenhofa.

Ekipa esperantistov iz Slovenije Nika Rožej iz Kranja, Davorin Jurač iz Prevalj ter Anton in Reneja Mihelič s Čateža ob Savi, ki smo Festivalu prisostvovali samo prve tri dni, smo bili navdušeni nad pestrim programom, odlično organizacijo in prijetnim druženjem.

Prava paleta zanimivih dogodkov od knjižnih in slikarskih razstav, projekcije filmov, vrhunskih glasbenih nastopov, recitatorskega natečaja esperantske poezije, spoznavnih trenutkov, predstavitev bogate esperantske literature do novih prijateljskih navezav in potrditev starih je nekaj, česar se bomo vedno radi spominjali. Hvala organizatorjem - Esperantskemu društvo Bjelovar za izjemen esperantski dogodek, ki ga mirne duše lahko uvrstimo med največje tovrstne prireditve na svetu. Hvala vam, dragi prijatelji, za gostoljubje in prijetno počutje v Bjelovaru!

Anton Mihelič

FOTOGRAFIJE (9)


Poglejte tudi

Pošljite novico