Leskovški kulturniki še zadnjič v »starih« prostorih (FOTO)

Leskovški kulturniki še zadnjič v »starih« prostorih (FOTO) Foto: Rastislav Florjančič

Člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, ki so imeli svoje domovanje v prostorih Občine Krško na naslovu Ul.11. novembra 24, Leskovec pri Krškem, so minulo soboto svoj inventar z mešanimi občutki izselili iz svojih prostorov. S prvim septembrom se namreč na tej lokaciji začenjajo obsežna gradbena dela, ki bodo spremenila notranjost objekta.

Premoženje, ki se ga je petnajstih letih nabralo za tri dodobra napolnjena tovorna vozila, so člani začasno prestavili na dve lokaciji. Slednji sta jim v brezplačno uporabo odstopila člana društva. Društvo, ki šteje 97 članov, je delovalo na cca. 15 m 2 pisarniški površini in nekaj več kvadratnih metrih skladiščnih prostorov.

Po informacijah, s katerimi razpolagamo v društvu, se bodo gradbena dela v notranjosti objekta na naslovu Ul. 11. novembra 24 pričela v prvih dneh meseca septembra ter predvidoma zaključila konec leta 2017, je v sporočilu za člane in za medije zapisal Janez Kerin, predsednik KD Leskovec in dodal, da bodo do tedaj »gostovali« na več lokacijah v Leskovcu in njegovi bližini, vsekakor pa bodo, tako kot je bilo to tudi že do sedaj, najpogosteje gostje v domači osnovni šoli, kateri se lokalni snovalci kulturnih programov že v naprej zahvaljujejo za njeno odprtost in sodelovanje. »Vsakega premika na bolje smo v društvu veseli in resnično upamo, da nam bo prenova prostorov na obstoječi lokaciji prinesla novoletno darilo v obliki novih, primernejših in udobnejših prostorov.

Kljub oteženim razmeram delovanja društva v prihajajočem obdobju pa v društvu zagotavljamo, da bomo izvedli vse načrtovane aktivnosti, ki smo si jih zadali še v času, ko nam začetek predmetnih gradbenih del v obstoječem objektu ni bil znan«, spodbudnih misli zaključi Kerin.

Doroteja Jazbec

FOTOGRAFIJE (8)


Poglejte tudi

Pošljite novico