Festival Okusi Posavja v Krškem (FOTOGRAFIJE)

Festival Okusi Posavja v Krškem (FOTOGRAFIJE) Foto: Občina Krško

Pod sloganom Sveže - lokalno okusno je Center za podjetništvo in turizem Krško v sodelovanju z Občino Krško ter društvi in javnimi zavodi ter domačimi ponudniki v starem mestnem jedru Krškega v soboto pripravil Festival vina, kulinarike in umetnosti pod krovno znamko Okusi Posavja.

Festival Okusi Posavja v Krškem

Vinarji

Posavski vinarji so ponudili svoja najbolj izbrana rdeča in bela vina od modrega pinota, modre frankinje, laškega rizlinga, sauvignona, chardonnayja, okusnih penin, čokoladnega vina in seveda cvička. Na predstavitvi so sodelovali Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Vina Dular, Kmetija Špiler, Vinska klet Molan, Vinogradništvo in vinarstvo Žaren, Klet Krško, Klet Pirc, Kmetija Kobal, Vinarstvo Kerin, Vinogradništvo Štemberger, Penine Istenič, Vinarstvo Keltis in Bistro Saša (brezalkoholne pijače).

Kulinarika

Gostinci so pripravili ulične porcije svežih, lokalnih, okusnih jedi. Tako so v okušanje ponudili goveji karpačo na posteljici s svežo solato, žrebičkove ličnice s skuto, korenjem in zelišči, kroglice krškopoljca s štrukeljci, hrustavčka potočne postrvi ob ajdovi kaši, kračo krškopoljca s korejevcem in celo ulične porcije jagenjčka. Med ponudniki posavske kulinarike so bili Restavracija Tri lučke, Gostilna Kunst, Staromestna čajnica Josipina, Gostilna Repovž, Gostilna Pečnik in Kmetija Špiler.

Umetnost, delavnice, razstave

V mestnem parku in na ulici CKŽ so se predstavilla umetniška društva z različnimi izdelki in delavnicami. Na festivalu so se predstavili Društvo likovnikov Krško OKO, Manca- narejeno s srcem, Inštitut za svobodo oblačenja Brestanica, Rokodelke DU Krško, KUD Artotipija, Valvasorjeva knjižnica Krško, Društvo ArtŠpl, Društvo Magičnost gibanja, Produkcija LIJAmedia in ostali ponudniki starega mestnega jedra.

(eP)

FOTOGRAFIJE (19)


Poglejte tudi

Pridružite se nam na Facebooku

Pošljite novico