Leskovški ljubitelji suhomesnatih dobrot pri sosedih

Leskovški ljubitelji suhomesnatih dobrot pri sosedih Foto: Anton Hruševar

Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem je v soboto 7. oktobra v sklopu letnega programa izvedlo strokovno ekskurzijo z izletom v Hrvaško Zagorje.

Na celodnevni ekskurziji so si najprej v Marija Bistrica ogledali največje Marijino svetišče,katero se nahaja v Hrvaškem Zagorju. Čudežni kip Črne Marije, ki se je prvotno nahajal v kapelici nad Marijo Bistrico, je bil zaradi nevarnosti turškega napada vzidan v župnijsko cerkev, kjer so ga vnovič odkrili leta 1684.

V dopoldanskem času naj bi jih v Breznički Humu sprejel tudi župan Zoran Hegedić,kjer je bil predviden ogled predelave mesnih izdelkov, a jih zaradi službene odsotnosti ni mogel sprejeti dopoldan, se pa je vsem skupaj pridružil v popoldanskem času. Ker pa zraven mesnih izdelkov soupada tudi vinska kaplica, je sledil ogled vinske kleti Bolfan. Po okrepčilu ali degustaciji so se odpeljali v Ludberg (center sveta), v Varaždinu pa je sledil voden ogled samega Varaždina in muzeja Angelov.

Proti večeru so pri večerji v restavraciji pri Purgerju nadaljevali z druženjem in izmenjavi izkušenj glede same izdelave mesnih izdelku in o preteklem kot tudi o bodočem sodelovanju z Občino in županom Zoranom Hegedićem. Tako kot je sam dejal, je zelo vesel, da se bo tudi v bodoče nadaljevalo tako prijetno sodelovanje in hkrati tudi vse prisotne povabil za Martina v njihov kraj, kjer imajo na ta dan občinski prazniki in izvedejo ob domači hrani in pijači tako kot pri nas, druženje po domače.

Anton Hruševar

FOTOGRAFIJE (17)


Poglejte tudi

Pošljite novico