Leskovški ljubitelji suhomesnatih dobrot pri sosedih

Leskovški ljubitelji suhomesnatih dobrot pri sosedih Foto: Anton Hruševar

Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem je v soboto 7. oktobra v sklopu letnega programa izvedlo strokovno ekskurzijo z izletom v Hrvaško Zagorje.

Na celodnevni ekskurziji so si najprej v Marija Bistrica ogledali največje Marijino svetišče,katero se nahaja v Hrvaškem Zagorju. Čudežni kip Črne Marije, ki se je prvotno nahajal v kapelici nad Marijo Bistrico, je bil zaradi nevarnosti turškega napada vzidan v župnijsko cerkev, kjer so ga vnovič odkrili leta 1684.

V dopoldanskem času naj bi jih v Breznički Humu sprejel tudi župan Zoran Hegedić,kjer je bil predviden ogled predelave mesnih izdelkov, a jih zaradi službene odsotnosti ni mogel sprejeti dopoldan, se pa je vsem skupaj pridružil v popoldanskem času. Ker pa zraven mesnih izdelkov soupada tudi vinska kaplica, je sledil ogled vinske kleti Bolfan. Po okrepčilu ali degustaciji so se odpeljali v Ludberg (center sveta), v Varaždinu pa je sledil voden ogled samega Varaždina in muzeja Angelov.

Proti večeru so pri večerji v restavraciji pri Purgerju nadaljevali z druženjem in izmenjavi izkušenj glede same izdelave mesnih izdelku in o preteklem kot tudi o bodočem sodelovanju z Občino in županom Zoranom Hegedićem. Tako kot je sam dejal, je zelo vesel, da se bo tudi v bodoče nadaljevalo tako prijetno sodelovanje in hkrati tudi vse prisotne povabil za Martina v njihov kraj, kjer imajo na ta dan občinski prazniki in izvedejo ob domači hrani in pijači tako kot pri nas, druženje po domače.

Anton Hruševar

FOTOGRAFIJE (17)


Poglejte tudi