Namenu predali novi prizidek k podružnični šoli na Studencu

Namenu predali novi prizidek k podružnični šoli na Studencu Foto: arhiv ePosavje

Na Studencu je v četrtek potekala slovesnost ob odprtju novega prizidka k podružnični osnovni šoli na Studencu. Projekt se je pričel s podpisom pogodbe aprila letos med Občino Sevnica kot investitorjem in podjetjem GES d.o.o. iz Celja.

Novi prizidek k obstoječi šoli, ki je bila nedavno tudi energetsko prenovljena, v pritličju prinaša dve igralnici za potrebe vrtca, kabinet in sanitarije, v nadstropju pa so nova učilnica, nova knjižnica in kabinet. Na novo je urejen sistem ogrevanja s toplotno črpalko. Vrednost investicije je znašala okrog 245 tisoč evrov.

»V to šolo prinašate življenje osnovnošolci že skoraj 140 let, družbo pa jim otroci iz vrtca delate od leta 2013. Ker se število učencev v podružnični šoli zvišuje, prav tako pa vključenost otrok v vrtce, je bila investicija več kot nujna. Izpolnjen je namen, da vam bo bolj prijetno, z več prostora, z več možnostmi za bolj kakovostno delo in nadaljnjo bogatitev družbenega utripa v tem prijetnem kraju,« je v nagovoru poudaril sevniški župan Srečko Ocvirk in se za obisk zahvalil osrednjemu gostu, mag. Gregorju Mohorčiču, generalnemu direktorju Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo.

V prepletu prijetnega kulturnega programa v organizaciji šole in vrtca sta poleg osrednjega gosta navzoče pozdravili tudi ravnateljica Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič in ravnateljica Vrtca Ciciban Sevnica Vlasta Fele.

Občina Sevnica


Poglejte tudi