Dobrodelni koncert Rotary kluba Čatež (FOTOGRAFIJE)

Dobrodelni koncert Rotary kluba Čatež (FOTOGRAFIJE) Foto: Blaž Rodič

V soboto, 2. decembra 2017, se je v Viteški dvorani gradu Brežice odvil tradicionalni dobrodelni Miklavžev koncert Rotary kluba Čatež, ki je letos sovpadal z 20-letnico delovanja kluba.

Veseli smo, da se je tudi letos na naš klic po pomoči odzvalo veliko število donatorjev in da smo s skupnimi močmi uspeli zbrati lepo vsoto denarja. S temi sredstvi bomo pomagali marsikateremu otroku, da se bo udeležil kakšne od dejavnosti, ki bi mu drugače ostala nedosegljiva.

 

Aleksander Zupančič, predsednik Rotary kluba Čatež

Z dobrodelnim koncertom na pomoč otrokom s posebnimi potrebami in otrokom iz socialno ogroženih družin

Čudovita Viteška dvorana se je v soboto napolnila z obiskovalci in z izbrano glasbo ter petjem. Nastopili sta učenki Glasbene šole Krško, Ajda Brilej in Viktorija Hruševar ob spremljavi Branke Žičkar, Tinke Vukič, Roberta Pirca, Mihe Koretiča in Mitje Režmana. Mešani pevski zbor Viva, ki je poskrbel za glavnino koncerta, sta dopolnili sopranistki Mihaela Komočar Gorše in Anja Žabkar.

Dvajsetletno pot Rotary kluba Čatež je orisal ustanovni član in prvi predsednik Anton Zorko. Aktualni predsednik Rotary kluba Čatež Aleksander Zupančič je povedal, da jim je z Miklavževim koncertom uspelo zbrati 5.000,00 EUR. Izkupiček od vstopnic, prostovoljnih prispevkov in donacij bodo namenili za podporo pri vključevanju socialno ogroženih otrok in otrok s posebnimi potrebami v obšolske dejavnosti.

»Veseli smo, da se je tudi letos na naš klic po pomoči odzvalo veliko število donatorjev in da smo s skupnimi močmi uspeli zbrati lepo vsoto denarja. S temi sredstvi bomo pomagali marsikateremu otroku, da se bo udeležil kakšne od dejavnosti, ki bi mu drugače ostala nedosegljiva,« je povedal Aleksander Zupančič.

Rotary klub Čatež je v 20. letih delovanja z dobrodelno dejavnostjo mnogim posameznikom in ustanovam z zbranimi finančnimi sredstvi pomagali doseči skoraj da nedosegljive cilje. Zato je klubu za njegove zasluge ob 20-letnici delovanja Občina Brežice podelila plaketo, ki jo je predsedniku izročil župan Ivan Molan.

Rotary je mednarodna organizacija, ki temelji na načelih prijateljstva ljudi različnih poklicev in poslanstev, ki so predani humanitarni miselnosti, se zavzemajo za visoka etična in moralna načela v poklicnem in zasebnem življenju in širijo dobro voljo ter razumevanje med ljudmi po svetu. Rotary je družba ljudi, ki so pripravljeni nameniti svoj čas, svoja sredstva in dobrodelno narediti nekaj za drugega, za dobro ljudi, ki so pomoči potrebni. Rotarijci po svetu svoje poslanstvo opravljajo že vse od leta 1905, ko je bilo gibanje ustanovljeno v Chicagu, Rotary Klub Čatež pa obstaja od leta 1997 in pokriva območje Posavja.

Rotary klub Čatež

FOTOGRAFIJE (8)


Poglejte tudi