Med 18 slovenskimi branju prijaznimi občinami tudi Krško

Med 18 slovenskimi branju prijaznimi občinami tudi Krško Foto: Občina Krško

Med 18 slovenskimi občinami, ki so včeraj v Kranju prejele naziv »Branju prijazna občina«, ki ga podeljujejo Zveza slovenskih splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo, je tudi Krško.

Gre za priznanje občinam, ki uspešno izvajajo in podpirajo ukrepe za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture. V imenu Občine Krško, ki je na tem področju v sodelovanju z Valvasorjevo knjižnico Krško v tem letu pripravila številne dogodke in projekte, je priznanje prejela direktorica občinske uprave Melita Čopar. Dogodka pa sta se udeležila tudi direktorica Valvasorjeve knjižnice Krško Urška Lobnikar Paunović in Vili Planinc, strokovni sodelavec Valvasorjeve knjižnice Krško.

Strokovna komisija je zbrala osemnajst občin, poleg Krškega so naziv prejele še Mestni občini Ljubljana in Kranj ter Črna na Koroškem, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Kamnik, Krško, Prevalje, Radovljica, Slovenske Konjice, Sveti Andraž v Slovenskih Goricah, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče, Trzin, Tržič in Žalec.

Prvi javni natečaj je sicer nastal z namenom občine spodbuditi k bolj aktivnemu delovanju v lokalni skupnosti in povezovanju med različnimi organizacijami za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture. Strokovna komisija je izbrala občine, ki s svojimi praksami pri tem izstopajo in uspešno vključujejo prebivalce lokalne skupnosti.

Občina Krško

FOTOGRAFIJE (2)


Poglejte tudi