Minuli konec tedna so imeli policisti na Obrežju veliko dela

Minuli konec tedna so imeli policisti na Obrežju veliko dela Foto: PMP Obrežje

Od minulega petka do nedelje je mejo na mejnih prehodih Obrežje in Slovenska vas prestopilo 161.527 potnikov, od tega več kot 70% na vstopu v državo, skoraj 58.000 potnikov je mejo prestopilo v soboto.

Preverili dokumente za več kot 145.000 potnikov

Policisti so potnike kontrolirali v 58.654 osebnih vozilih in nekaj manj kot 1000 avtobusih. Promet osebnih vozil je potekal v osmih vstopnih kolonah, avtobusni pa v treh vstopnih kolonah, v tem obdobju so v evidencah preverili dokumente za okoli 145.000 potnikov.

Zasegli dva avtomobila, šest dokumentov, petarde in gumijevko

V tem vikendu so odkrili in zasegli dva ukradena avtomobila - Audi A6 in Range rover evoque, šest ponarejenih dokumentov, 100 prepovedanih pirotehničnih izdelkov in gumijevko.

55 zadetkov v SISu

"Obravnavali so šest kaznivih dejanj ponarejanja listin in prikrivanja, 55 zadetkov v schengenskem informacijskem sistemu in sicer 46 za osebe, šest za listine in tri za vozila," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

23 osebam so zavrnili vstop, napisali so 13 glob

Prav tako so zaradi neizpolnjevanja pogojev za vstop v državo 23 osebam zavrnili vstop (desetim državljanom Makedonije, osmim državljanom Bosne in Hercegovine, dvema državljanoma Turčije in po enemu državljanu Albanije in Iraka. Kot še dodajao policisti, so izrekli še 13 glob zaradi kršitev določil Zakona o tujcih, Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o nadzoru državne meje in Zakona o cestninjenju.

(eP, bš, PU Novo mesto)


Poglejte tudi