Na Velikem Trnu prireditev Ocvirki in vino (FOTOGRAFIJE)

Na Velikem Trnu prireditev Ocvirki in vino (FOTOGRAFIJE) Foto: Anton Hruševar

Društvo za ohranitev podeželja Veliki Trn je, kot je v svojem uvodnem govoru povedala predsednica društva Irena Žaren, v sodelovanju z vinogradniki v nedeljo pripravilo že peto kulinarično prireditev Ocvirki in vino.

Na prireditvi so nastopile članice Ženskega pevskega zbora Slovenke,dramska sekcija KD Leskovec pri Krškem pa je izvedlo igro >Pri zdravniku<.Pred kulinaričnem ali pogostitvenim delom je sledil nagovor podžupanje krške občine Ana Nuša Somrak,ter predsednika KS Veliki Trn Franca Lekše.

Po nagovoru so prisotne postregli z domačimi kulinaričnimi jedmi, v katerih so bili večinoma prisotni ocvirki. Društvo za ohranitev podeželja Veliki Trn je za goste ali navzoče speklo ali skuhalo šarkelj z ocvirki, bučni kruh z ocvirki, ocvirkovo potico, povštrčke, štrudelj, pogačice, kruhke, žlinkrofe s skuto in ocvirki, ocvirkove rogljiče, potico, belokranjsko po svetoduško z ocvirki, zelnati štrudelj z ocvirki ter prsno potvico z ocvirki in ocvirkove štruklje.

Da pa ne bi bili žejni in da so ocvirki oz. hrana lažje zdrsela po grlu, pa je z degustacijo svojih vin poskrbelo Društvo vinogradnikov Veliki Trn.

Anton Hruševar

FOTOGRAFIJE (22)


Poglejte tudi