Dobrodelni koncert Podarim ti sonce (Novo mesto, 25. marec)

Dobrodelni koncert Podarim ti sonce (Novo mesto, 25. marec) Grafika: organizatorji

Novomeška sekcija Društva Downov sindrom Slovenija in številni slovenski glasbeniki so združili moči pri pripravi dobrodelnega koncerta v pomoč otrokom z Downovim sindromom.

 Dogodek bo v nedeljo, 25. marca 2018, ob 16. uri v Športni dvorani Marof, v Novem mestu. Pobudi društva se je odzvalo lepo število priznanih slovenskih glasbenikov, ki bodo obogatili dogajanje tega prav posebnega popoldneva.

Med nastopajočimi glasbeniki, ki otrokom in zbranim gostom pripravljajo pravi praznik, bodo Mladi Dolenjci, Azalea, Novi spomini, Marijan Novina, DMP (društvo mrtvih pesnikov), Vokalna skupina Mezzo, Bort Ross, Lamai, Jerica Steklasa in Klemen Klemen. Prireditev bo povezoval Robert Erjavec. Na dogodku bo sodelovalo tudi osem malčkov iz Novega mesta, Trebnjega in Suhorja, ki so vključeni v delovanje društva. Predstavili se bodo s plesno točko.

S koncertom želijo pobudniki dogodka ozaveščati javnost o otrocih z Downovim sindromom, njihovih posebnostih in značilnostih. Z zbranimi sredstvi pa želijo otrokom z Downovim sindromom, ki obiskujejo Center za zgodnjo obravnavo Novo mesto, omogočiti fizioterapijo in delovno terapijo otrok. Novomeški dogodek na lep način obeležuje tudi svetovni dan Downovega sindroma, ki ga po določilu generalne skupščine OZN praznujemo 21. marca.

Vabljeni, da s svojo udeležbo in prispevkom podprete aktivnosti za dobrobit malčkov z Downovim sindromom, ki obiskujejo Center za zgodnjo obravnavo Novo mesto.

Društvo Downov sindrom Slovenija


Poglejte tudi