Florjanova nedelja v Leskovcu pri Krškem (FOTOGRAFIJE)

Florjanova nedelja v Leskovcu pri Krškem (FOTOGRAFIJE) Foto: Jože Jagrič

V farni cerkvi v Leskovcu pri Krškem je minulo nedeljo potekal obeležitev godovnega dne zavetnika gasilcev, sv. Florjana.

Ob tem smo pod vodstvom poveljnika Gasilske zveze Krško, Boruta Arha, sicer člana PGD Leskovec, uniformirani gasilci in gasilke prostovoljnih gasilskih društev leskovške župnije postrojeni in z ubranimi koraki vzeli pod pot noge izpred leskovškega gasilskega doma - na čelu so po tradiciji stopali praporščaki, katerim pa se je pred vhodom v cerkvijo pridružil še gasilec, ki je pred njimi ponesel kip sv. Florjana.

Pri slavnostnem obeležju praznika Sv. Florjana je bila navzoča tudi predsednica Gasilske zveze Krško, Ana Nuša Somrak, katere matično društvo je prav tako leskovško. 62 gasilcev in gasilk iz PGD Brege, Drnovo, Leskovec, Senuše, Velika vas, Veliki Podlog, Vihre je nato prisostvovalo pri t.i. florjanovi maši, pri kateri vsako leto domači župnik, Ludvik Žagar, izpostavi plemenito poslanstvo in obenem zaželi čim manj srečanj gasilcev ob zvokih siren, ki kličejo k posredovanjem ob situacijah, ko so ogrožena človeška življenja in/ali njihova lastnina zaradi naravnih ali drugih nesreč.

Ob koncu je župnik podelil spominske kipce s podobo zavetnika gasilcev predstavnikom posameznih društev, krajše druženje pa se je po zaključenem bogoslužju nadaljevalo na ploščadi pred cerkvijo ob pogostitvi s pecivom.

Doroteja Jazbec
Foto: Jože Jagrič

FOTOGRAFIJE (24)


Poglejte tudi