Festival Okusi Posavja: Krško, 15. september 2018 (OGLAS)

Festival Okusi Posavja: Krško, 15. september 2018 (OGLAS) Grafika: organizatorji

V soboto, 15. septembra, bo v starem mestnem jedru Krškega potekal drugi festival vina, kulinarike in umetnosti – pod krovno znamko Okusi Posavja. Predstavili se bodo vrhunski vinarji vinorodne dežele Posavje ter lokalni ponudniki vrhunske kulinarike, za glasbeno poslastico pa bo poskrbela Nuša Derenda.

Gastronomija v Sloveniji preseneča z izvirnostjo in bogastvom okusov ter navdušuje s kakovostjo in pestrim izborom vin. Področje vinorodne dežele Posavje vsekakor ni izjema. Vsaka izmed regij znotraj vinorodne dežele Posavje je v ponudbi gastronomije svojstvena in zato razpoznavna. Pristni okusi Posavja vključujejo tradicionalno kulinariko in vino, ponudba v obliki hišnih, lokalnih in regionalnih specialitet pa je zelo bogata, saj sloni na tradiciji in svežini surovin. Z jesenskim dogodkom želijo v Krškem predstaviti Posavje širšemu občinstvu tudi kot razpoznavno destinacijo na področju gastronomije, hkrati pa obogatiti dogajanje v starem mestnem jedru mesta, poudarjajo na Centru za podjetništvo in turizem Krško, ki festival organizira v sodelovanju z Občino Krško, zavodi in prostovoljnimi društvi.

Obiskovalce bodo razvajali z vrhunskimi vini ter inovativnimi kulinaričnimi kreacijami. Posebej velja omeniti jedi iz avtohtonega »krškopoljca«, specialitete iz rečnih rib, ter ostale lokalne jedi, pripravljene iz lokalno pridelanih, svežih sestavin. Vinsko-kulinarično zgodbo sobotnega dogajanja bodo dopolnili tudi domači umetniki, kulturna in športna društva. Mestno jedro bo ta dan še posebej »živo«, za kar bo poskrbela tudi Nuša Derenda ob 20. obletnici svojega samostojnega glasbenega ustvarjanja.

Center za podjetništvo in turizem Krško

Festival Okusi Posavja 2018

Poglejte tudi