V Krškem v ponedeljek delavnica za starejše Ostanimo mobilni

V Krškem v ponedeljek delavnica za starejše Ostanimo mobilni Foto: arhiv ePosavje

V okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki letos med 16. in 22. septembrom poteka pod geslom »Združuj in učinkovito potuj«, bo v ponedeljek, 17. septembra, ob 10. uri v prostorih Večgeneracijskega centra Posavje Krško na CKŽ 44 potekala delavnica za starejše o pomenu trajnostne mobilnosti z naslovom »Ostanimo mobilni«, hkrati pa tudi test hoje.

Kot poudarja lokalna koordinatorka projekta ETM na Občini Krško mag. Romana Pečnik, želijo z delavnico prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med starejšimi. Predstavili bodo različne rešitve pri prevozu in organizaciji dnevnih poti (sistem Krčan, projekt Sopotniki ipd.) ter koristi hoje za zdravje in dobro počutje, kot tudi socialne, ekonomske in okoljske prednosti pešačenja, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza.

Delavnice so tudi priložnost, da starejši izrazijo svoje mnenje, delijo znanja, izkušnje ter izpostavijo svoje potrebe s področja trajnostne mobilnosti in skupaj s predstavniki lokalnih skupnosti razpravljajo o aktualni problematiki trajnostne mobilnosti med starejšimi ter v skupnem sodelovanju poiščejo rešitve in predloge za naprej.

Že od 9. ure dalje bodo lahko občanke in občani sodelovali v testu hoje, ki ga pripravlja ekipa Zdravstvenega doma Krško, ob tem pa tudi meritve tlaka in sladkorja v krvi.

Občina Krško


Poglejte tudi