Prihodnji teden pohodniški izziv "Sevnica, gibaj se!"

Prihodnji teden pohodniški izziv "Sevnica, gibaj se!" Foto: arhiv ePosavje

V času Evropskega tedna mobilnosti 2018 bo po sevniških šolah in vrtcih že po tradiciji potekalo več aktivnosti. Celoten program dejavnosti je objavljen na spletni strani Občine Sevnica. Letošnja novost pa je povabilo k sodelovanju v pohodniškem izzivu »Sevnica, gibaj se!«

Zadovoljen občan je zdrav občan, in z željo krepitve motivacije h gibanju kot ene ključnih prvin zdravega življenjskega sloga je Občina Sevnica pripravila posebno spletno aplikacijo, ki beleži pohode, število prehojenih kilometrov in sočasno tudi prihranek izpusta CO 2 . Posamezniki, skupine, ekipe, društva in organizacije – vabljeni, da sodelujete v posebnem pohodniškem izzivu in v spletnem portalu beležite svoje aktivnosti, lahko tudi izlet s kolesom ali opravke, ki jih dnevno izvajate brez prevoznih sredstev.

Vsa navodila so zabeležena na spletni strani http://gibaj.sevnica.si. V zasebnem profilu lahko uporabnik vidi podrobno statistiko svojih podatkov in podatke svoje ekipe. Javno pa je vidna skupna statistika poti za posameznike (brez relacij), najdaljše dnevne relacije in skupne poti po ekipah. Spletna stran je prilagojena tudi za uporabo na mobilnih napravah. Prijazno vabljeni k sodelovanju v akciji, ki se z aktivacijo aplikacije pričenja to nedeljo, 16. septembra.

Občina Sevnica


Poglejte tudi