Gasilska bučna ustvarjalnica v Radečah (FOTOGRAFIJE)

Gasilska bučna ustvarjalnica v Radečah (FOTOGRAFIJE) Foto: Doroteja Jazbec

Na predvečer prazničnega Dneva reformacije je v radeškem gasilskem domu potekala prva bučna ustvarjalnica za članice in za mladino celotne Gasilske zveze Radeče. Majhnim in velikim bučam so otroci ob pomoči njihovih staršev izrezali oči, nos in usta ter izoblikovali navihane in vesele kot tudi resne, grozljive in zlobne obrazne poteze na oranžnih jesenskih plodovih.

Ob tem sta bili predvajani risanki Gasilec Samo in Florjan, gasilski avto, Tanja Žibret Lavrinec in Anamarija Meh pa sta ob pisani paleti barv Gledališkega društva Radeče na lica otrok in odraslih ustvarili zanimive detajle, kot sta denimo pajek ali pajkova mreža, pa vse do pravih umetniških obraznih poslikav. Letošnjo jesen so sadna drevesa bogato obrodila, zato na bučni ustvarjalnici ni manjkal domač jabolčni kompot, poskrbljeno pa je bilo tudi za slane in sladke prigrizke ter sok in čaj.

Preden smo se spomnili gasilcev, katerih življenjska pot se je že končala, smo v buče postavili svečke in se skupaj razveselili rezultatov skupnega ustvarjanja ob pogledu na brlenje drobnih plamenov ognja v notranjosti izrezljanih buč. Sledilo je skupinsko fotografiranje udeležencev počitniškega torkovega popoldneva ob gasilski cisterni, zatem pa smo se v sklepnem delu druženja sprehodili od radeškega gasilskega doma po prenovljeni poti proti šoli do pokopališča, kjer smo prižgali svečke na grobovih nekaterih pokojnih gasilcev, ob čemer smo se spomnili članov vseh štirih društev znotraj GZ Radeče.

Komisija za delo s članicami pri GZ Radeče je v sodelovanju s Komisijo za delo z mladino pri GZ Radeče tako uspešno izvedla dvogeneracijski projekt, skozi katerega smo združeno obeležili prisvojen ameriški »Haloween« (noč čarovnic) in naš tradicionalni dan spomina na mrtve.

Doroteja Jazbec

FOTOGRAFIJE (15)


Poglejte tudi