Skozi objektiv kamere o problematiki odpadkov (FOTO)

Skozi objektiv kamere o problematiki odpadkov (FOTO) Foto: M.B.

Skupno 22 mladih od tega 16 iz občine Krško je v letu 2018 sodelovalo na multimedijskih delavnicah produkcije LIJAmedia, na katerih so se učili uporabe kamere, priprave zgodbe in montaže.

Multimedijske delavnice so potekale od pomladi do jeseni 2018 v sodelovanju s partnerji: Valvasorjevo knjižnico Krško, VGC Krško in ob podpori Društva gluhih in naglušnih Krško, Šolskega centra Krško ter OŠ Podbočje. Poudarek je bil predvsem na praktičnem delu. Udeleženci so preko delavnic spoznavali različne vloge in znanja v multimedijski industriji: snemalec, zvočni tehnik, montažer, igralec, novinar, v okviru delavnic pa so pridobili tudi različne druge kompetence in znanja: delovanja v timu, razvijali komunikacijske sposobnosti, spoznavali snemalno tehniko, nove računalniške programe in video kot medij. V okviru projekta je nastalo 8 kratkih filmov na družbeno aktuane teme, predvsem varstvo okolja in ohranjanje naravne dediščine ter vsakodnevnega življenja gluhih in naglušnih.

Med drugim so izdelali promocijske filme za mednarodno akcijo Še zadnjič očistimo svet (Word cleanup day) in dokumentirali čistilne akcije, ki so potekale 15. septembra v občini Krško. Filmi so na ogled na youtube kanalu produkcije Lijamedia in preko facebook strani Lijamedia, ki vzdržuje tudi facebook skupino Posavje snema, kjer delijo izdelke nastale na delavnicah in različne informacije iz tega področja. Film Osebna asistentka, ki govori o podpori gluhim in naglušnim v vsakodnevnem življenju pa bo novembra prikazan na filmskem festivalu gluhih in naglušnih v Novem mestu.

Projekt je delno sofinancirala Občina Krško, preostala sredstva pa so v produkciji zagotovili sami. Podobne aktivnosti načrtujejo tudi v naslednjem letu in sicer se bodo še naprej z mladimi posvečali izdelavi filmov na teme kot je varovanje okolje in naravne dediščine ter različne družbene teme.

M.B.

FOTOGRAFIJE (6)


Poglejte tudi