MIGAJ, MIGAJ! Na Vidmu v Krškem bodo umestili pumptrack stezo

MIGAJ, MIGAJ! Na Vidmu v Krškem bodo umestili pumptrack stezo Grafika: ePosavje

Še do petka je na servisu enarocanje.si odprto javno naročilo za umestitev ti. pumptrack steze na Vidmu v Krškem. Občina Krško namreč želi zgraditi poligon primeren za širok spekter uporabnikov, ki koristijo športne pripomočke s kolesi.

Poligon na 1000 m2

Pump track poligon na Vidmu v Krškem

Potem, ko so junija 2014 v Krškem sredi Vidma podrli nekdanji dom starejših občanov in je na livadi zrasel travnik, bo urbani prostor dobil novo vsebino. Na Občini Krško so namreč objavili javno naročilo za umestitev pumptrack steze na Vidmu. Kot pravijo v javnem naročilu, velikost poligona ne bo presegala 1000 m2. "Asfaltni del poligona je velikosti minimalno 300 m2, preostali del je zelenica, višinska razlika med najnižjo in najvišjo točko poligona je cca 1 m, valovi ravninskega dela steze ne smejo presegati višino 0,4 m," dodajajo v naročilu.

Kaj je pump track poligon?

S "pumptrack stezo" označujemo grbinasti poligon "iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost poligona omogoča pestro in zabavno, a varno kolesarsko izkušnjo tudi na površinah manjših od košarkarskega igrišča."

  POLIGON V NOVEM MESTU


"Njihova priljubljenost strmo narašča"

"Asfaltni pumptrack poligon je primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Primeren je za vse kolesarje ne glede na njihovo predznanje. Omogoča tako učenje vožnje s kolesom, kot tudi vadbo vrhunskih kolesarjev, ker je hitro gibanje po poligonu fizično intenzivno. Za premikanje po pumptrack poligonu uporabiki ne uporabljajo poganjanja oziroma porivanja temveč se gibajo z usklajenim premikanjem telesa navzgor in navzdol. Inovativen način poganjanja pumptrack poligone ločuje od ostalih objektov in stez. Asfaltni pumptrack poligoni v nasprotju z zemeljskimi ne zahtevajo veliko vzdrževanja in so odporni na vremenske vplive. Prav zato njihova priljubljenost po svetu in tudi v Sloveniji strmo narašča," še dodajajo na Občini Krško.


(bš)


Poglejte tudi