Pravljična Žoga za vse v radeški knjižnici (FOTOGRAFIJE)

Pravljična Žoga za vse v radeški knjižnici (FOTOGRAFIJE) Foto: Doroteja Jazbec

V radeški knjižnici se je na ponedeljkovo pozno popoldne zbralo sedem otrok, katere so starši pripeljali na novembrsko pravljično urico. Milena Erazem je skupaj s knjižničarjema Veroniko Drašček in Jožetom Dobovškom izbrala knjigo Žoga za vse, katero sta napisali Brigitte Weningerin Eve Tharlet, in jim prebrala zgodbico, v kateri so imele glavno vlogo različne gozdne in poljske živali, kot so denimo miška, ježek, žaba, kos in krt.

Skozi vsebino tokratne pravljice je bil petim dekletom in dvema dečkoma ob pomoči skupnega pogovora približan pomen delitve igrač – z žogo so se namreč igrale vse živali skupaj in so zato tudi v sklepnem delu pravljice dejale, da žoga ni last posamezne živali, pač pa je žoga v malem, enakovrednem deležu last vseh, kateri se z njo igrajo, četudi je žoga le ena, živali, ki so si med seboj zelo različne, pa kar pet. Strpnosti in nesebičnost utrdi prijateljstvo, je bilo tako osrednje sporočilo novembrske pravljice.

Otroci so se po prebrani pravljici še malce pogovarjali s prostovoljsko Mileno, zatem pa je sledilo ustvarjanje – iz pisanega papirja so natrgali koščke in jih nalepili na liste, na katerih so bile različne živali. Tako je po dobri uri in pol druženja v knjižnici mizo otroškega oddelka krasila mini razstava, katero so ustvarili najmlajši knjižni moljčki. Na naslednji, decembrski, novembrski pravljični urici, bo za otroke znova pripravljena zanimiva in poučna zgodbica, po prebiranju katere prav tako ne b manjkalo ustvarjanja – v prazničnem mesecu bodo predvidoma izražali svojo kreativnost preko poslikave steklenih izdelkov.

Doroteja Jazbec

FOTOGRAFIJE (8)


Poglejte tudi