Predavanje Petra Topića: Izzivi v digitalni dobi (Brežice, 9.1.)

Predavanje Petra Topića: Izzivi v digitalni dobi (Brežice, 9.1.) Foto: organizatorji

V januarju v okviru projekta Večgeneracijskega centra Brežice naslednjo sredo pripravljajo predavanje Petra Topića z naslovom Izzivi v digitalni dobi. Predavanje bo v sredo, 9. januarja 2019, ob 18. uri v Mladinskem centru Brežice, predavanje je brezplačno.

Na vprašanje kaj je zasvojenost ni preprostega odgovora. Kadar pri človeku opazimo kompulzivno in škodljivo vedenje, pogosto menimo, da je težava v uživanju določenih snovi oz. v vedenjskih vzorcih. Toda vedenjski vzorci so zgolj pojavne oblike bolezni, ki se razteza prek različnih predelov možganov. Posledica bolezni so motnje v mišljenju, čustvovanju in zaznavanju, kar lahko sili ljudi, da izberejo vedenjske vzorce, ki jih okolica ne razume in težko sprejme. Poleg zasvojenosti z drogami in alkoholom, pa se v digitalni dobi soočamo z novimi oblikami omamljanja in s tem novimi pojavnimi oblikami zasvojenosti.

Peter Topić je predavatelj na Fakulteti za uporabne študije ter strokovnjak za pomoč ljudem, ki se soočajo s težavami povezanimi z digitalnimi mediji.

Večgeneracijski center Brežice


Poglejte tudi