Ljubitelji suhomesnatih dobrot pripravili peti prikaz kolin (FOTO)

Ljubitelji suhomesnatih dobrot pripravili peti prikaz kolin (FOTO) Foto: Anton Hruševar

Preteklo soboto je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem na kmetiji Menič izvedlo že peti prikaz kolin na star način. Ker je bil letos to že peti prikaz, so se odločili,da bodo naredili malo več domačih dobrot in to kar iz dveh domačih pujskov, pa so zato povabili tudi več gostov.

Po izjavi predsednika društva Jožeta Petkovška, je bilo letos na kolinah skupaj s člani preko 70 udeležencev. Na povabilo prikaza petih jubilejnih domačih kolin so se odzvali predsednik zveze Društva salamarjev Slovenije Mirjan Kulovec, ki je s seboj pripeljal tudi dva gosta iz Belgije,iz bližnje Hrvaške je bil prisoten predstavnik občine Breznički Hum, članice iz Aktiva kmečkih žena, vabljeni pa so bili tudi vsi predstavniki iz ostali salamarskih društev Slovenije.

Za izdelavo krvavic so porabili preko 80 kg mase, za mesene klobase 60 kg, za salame blizu 100 kg in za tlačenke 18 kg. Za popestritev celotnega dneva so poskrbeli Toni Sotošek s harmonikarji ter Raški č'bularji. Predsednik Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot se zahvaljuje tako vsem članom, ki so pomagali, kot udeležencemza uspešno izvedbo jubilejnih kolin.

Anton Hruševar

FOTOGRAFIJE (8)


Poglejte tudi