Kdaj po novem mostu čez Savo v Krškem? Zdaj že vemo!

Kdaj po novem mostu čez Savo v Krškem? Zdaj že vemo! Foto: ePosavje.com

Na novem krškem mostu čez Savo - tretjem za cestni promet in četrtem nasploh - je vse pripravljeno za skorajšnje odprtje. Kdaj se bomo torej prvič zapeljali po novem mostu čez Savo iz Griča v Vrbino?

Kdaj po novem mostu čez Savo v Krškem?

"Predvidoma v prvi polovici februarja"

Na novi pridobitvi, ki bo še enkrat več povezala levi in desni breg reke Save, je vse pripravljeno za odprtje. Novo krožišče v Žadovinku je urejeno, v križišču pod Megadomom je s STOP znaki že preurejen prometni režim, saj je prejšnja prednostna cesta iz smeri Resistec zdaj postala cesta s stranskim priključkom na ulico od križišča pri "šopingu" do novega krožišča Žadovinek. In kdaj se bomo zapeljali po krožišču?

 "Po načrtih Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo bo, po opravljenem tehničnem pregledu in pridobljenem uporabnem dovoljenju, promet po mostu sproščen predvidoma v prvi polovici februarja.

 

Vir: Občina Krško

30. januarja bo tehnični pregled

Na Občini Krško so za ePosavje.com povedali, da je 30. januarja 2019 na novem mostu predviden tehnični pregled. "Po načrtih Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo bo, po opravljenem tehničnem pregledu in pridobljenem uporabnem dovoljenju, promet po mostu sproščen predvidoma v prvi polovici februarja," še dodajajo na Občini Krško. Naj se odštevanje začne!

Po mostu v 360° videoposnetku

V nadaljevanju si lahko pogledate, kako izgleda krški most v 360° posnetku. Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo pri ogledu posnetka priporočamo, da si videoposnetek ogledate na mobilnem telefonu v aplikaciji Youtube, kjer si lahko s premikanjem telefona v vse štiri smeri ustvarite popolno sliko nove pridobitve.

  360° posnetek s krškega mostu


(bš)


Poglejte tudi