Fakulteta za turizem vabi na informativni dan (OGLAS)

Fakulteta za turizem vabi na informativni dan (OGLAS) Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

Pred dijaki zaključnih letnikov je velika in pomembna odločitev, ki zelo vpliva na njihovo nadaljnjo poklicno pot. Odločiti se morajo, ali zaključiti šolanje in se zaposliti ali pa naprej študirati. Izbira študija bo zagotovo lažja po informativnih dnevih, ki bodo letos potekali 15. in 16. februarja 2019 za študijske programe prve stopnje.

V Sloveniji je razpisanih veliko različnih študijskih programov, nekateri od njih pa se izvajajo tudi v Posavju. V Brežicah deluje Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, ki je edina fakulteta v mestu. Ponuja univerzitetni, visokošolski in magistrski program Turizem, ki sta za redne študente brezplačna. Študij na prvi stopnji traja 3 leta, na koncu pa se zaključi s pripravo in zagovorom diplomske naloge.

Študij turizma je blizu, zato vabimo, da pridete na informativne dneve v petek, 15. februarja 2019, ob 10. ali ob 16. uri, ter v soboto, 16. februarja 2019, ob 10. uri, v prostore Fakultete za turizem na Cesti prvih borcev 36, Brežice. 

Turizem je zelo široko področje, kjer se najdejo vsi tisti, ki radi delajo z ljudmi, uživajo v organizaciji dogodkov, potujejo, radi spoznavajo nove kulture in jezike. Sam študij poleg naštetih področjih pokriva tudi vsebine o menedžmentu, trženju, varnosti v turizmu, hotelirstvu in gostinstvu, turistični geografiji, logistiki in informatiki v turizmu ter o različnih vrstah turizma, kot so športni, zdraviliški, igralniški turizem in tako dalje.

Študenti turizma so med študijem najbolj navdušeni nad terenskimi vajami, ko si lahko v živo ogledajo na primer muzej na prostem ali degustirajo tradicionalne jedi. Obiščejo jih tudi gostujoči predavatelji iz gospodarstva in javne uprave, ki na svojem primeru predstavijo delovanje hotela, velnesa ali turistično informacijskega centra. Zagotovo pa najbolj v spominu ostanejo več dnevne ekskurzije po Sloveniji in tujini.

Študij turizma je blizu, zato vabimo, da pridete na informativne dneve 15. 2. 2019, ob 10. ali ob 16. uri, ter 16. 2. 2019, ob 10. uri, v prostore Fakultete za turizem na Cesti prvih borcev 36, Brežice. Popestritev letošnjih informativnih dni bo tudi nagradni kviz, kjer boste obiskovalci lahko osvojili kopalne karte za Terme Čatež in druge praktične nagrade. Lepo vabljeni!

Informativni dan na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru

Več informacij najdete na spletni strani www.ft.um.si ali nas pokličete na telefon 08 20 57 067 oziroma pošljete e-pošto na ft@um.si. Spremljate nas lahko tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

FOTOGRAFIJE (3)


Poglejte tudi