Sevničani iščejo županovo vino: Modra frankinja

Sevničani iščejo županovo vino: Modra frankinja Foto: arhiv ePosavje

V Sevnici bodo tudi letos iskali protokolarno vino, ti. županovo vino 2012. Kot pravijo Sevničani, bo kot županovo vino v letu 2012 izbrano vino modre frankinje.

Vsaj 400 litrov, 2,5€ po steklenici

"K sodelovanju vabimo pridelovalce, ki lahko v odkup ponudite minimalno 400 litrov vina. Sodelovanje omogočamo občanom občine Sevnica, ki imate svoje vinograde v sevniški občini, vpisane v register pridelovalcev, in imate opravljeno prijavo pridelka. Izbrani pridelovalec bo za svoje vino pri pooblaščeni organizaciji opravil ustrezno analizo, v kolikor ta še ni bila opravljena. Izbrano vino bo odkupljeno po 2,5 €/steklenico. Za polnitev vin Občina Sevnica izbranemu pridelovalcu zagotovi steklenice in opremo steklenice (etikete, krono in embalažo). Pridelovalec poskrbi za stekleničenje vina, za zamaške, steklenico opremi z etiketami, spravi v ustrezno embalažo in dostavi. Vzorce zbirajo predstavniki vinogradniških društev," so zapisali na spletnem mestu Občine Sevnica.

Kdaj bo sprejem vzorcev?

Sprejem vzorcev (2 steklenici) bo potekal 23. februarja 2012 od 17. do 19. ure v kulturni dvorani v Šentjanžu. Za več informacij se lahko obrnete na predsednico Društva vinogradnikov Šentjanž Ivico Strnad (telefonska številka 031 803 195), kotizacija po vzorcu pa znaša 7 €.

Ocenjevanje dva dni pozneje

"Ocenjevanje vzorcev bo 25. februarja v kulturni dvorani v Šentjanžu, izbran pa bo tisti vzorec, ki bo dosegel najvišje število točk. Izbrano županovo vino bomo uradno razglasili na javni družabni prireditvi v mesecu marcu v Šentjanžu," so še sporočili iz Sevnice.

(bš, eP)

Pridružite se nam na Facebooku

Pošljite novico