Blagoslov konj in dan odprtih vrat na Stankovem

Blagoslov konj in dan odprtih vrat na Stankovem Foto: Srečko Furlan

Kakor vsako leto je na Velikonočni ponedeljek tradicionalna prireditev Blagoslov konj in Dan odprtih vrat na Stankovem. Najbrž je hudomušno aprilsko vreme organizatorjem iz Društva vinogradnikov Cerklje zadalo kar nekaj sivih, a vse se je dobro izteklo.

Malce zaspano, neprijetno aprilsko jutro se je prelevilo v lep sončen dan. Mašo v cerkvici na Stankovem je kakor vedno daroval čatežki župnik Jože Pacek, nato pa se je začela povorka s konjenikom zastavonošo na čelu, za njimi »pleh muzka» iz Loč, pa za njimi dvovprege in nazadnje še konjeniki. Ob cerkvici je konje in lastnike konj blagoslovil še župnik z željo, da bi zdravi bili.

Sledil je kratek kulturni program v izvedbi vokalno-instrumentalne skupine Trta, poleg tega pa so nam ločanski godci spet segreli srca. Glavni organizator Radovan Ivanšek je tudi spregovoril nekaj besed o prireditvi in nam predstavil novega Kralja cvička Franca Tomšeta iz Globočic, ki je na kratko nagovoril obiskovalce.

V nadaljevanju je za zabavo poskrbel ansambel ansambel Matevža Sodiča, za žejo so bili zadolženi cerkljanski vinogradniki, da pa ne bi pili cviček brez podlage je za kulinariko poskrbel TUŠ market Dušak. Obiskovalci so se razgubili po okoliških hramčkih in zidanicah in se prijetno družili ob dobri hrani in še boljši kapljici.

Srečko Furlan

FOTOGRAFIJE (29)


Poglejte tudi

Pošljite novico