Šelmarija 2018: Pustna povorka v Kostanjevici na Krki (FOTO)

Šelmarija 2018: Pustna povorka v Kostanjevici na Krki (FOTO) Foto: Anton Hruševar

V nedeljo so se Šelmarjem na nedeljski povorki v Kostanevici na Krki pridružile številne odrasle in otroške maske. Na obisk Kostanjevice na Krki z ogledom prižiga pustnega ognja in oklicom Kurenta je mnoge privabilo tudi lepo vreme.

Šelmarji so predstavili vse svoje like, poki iz topov pa so še popestrili veselo vzdušje. Prijetni zabavi za otroke je sledila velika pustna povorka domače skupine, številnih drugih skupin in kar štirih godb. Pustne povorke ali kostanjeviške Šelmarije so se udeležilie pustne skupine: stavka javne uprave, Ovce, svetniki, Šentjernejska Kurentova oblast, Koranti (Markovci), Malenški maturantje, Ministrska menza, Farška smreka, Novomeške mažorete, Čarovnice, Oberški prutarji, seveda pa se je kasneje našlo še veliko neprijavljenih skupin.

Letos so za veselo glasbeno vzdušje poskrbele tudi štiri godbe - Godba Kostanjevica na Krki (s Hinijem), Godba Novo mesto (Štrumfi), Godba Šmarjeta (rokometne ekipe Dojčland, Slovenija) in Godba Šentjernej.

Vse pohvale kostanjeviškim Šelmarjem za izpeljavo ali organizacijo povorke, saj so kljub sodelovanju na povorki v Markovcih (dan prej je tam sodelovalo več kot 2000 pustnih mask) in na nedeljski budnici po kostanjeviških ulicah, vse izpeljali vse z dobro voljo in kot vedno brez problemov, za nagrado pa so jih z množičnim obiskom povorke nagradili obiskovalci.

Anton Hruševar

Ste bili s fotoapararom na povorki v Kostanjevici tudi vi? Bi želeli, da objavimo tudi vaše fotografije?
Pošljite nam jih lahko na info@eposavje.com!

FOTOGRAFIJE (21)


Poglejte tudi