Solarni avto iz Krškega spet najboljši (FOTOGRAFIJE)

Solarni avto iz Krškega spet najboljši (FOTOGRAFIJE) Foto: ŠC Krško - Sevnica

Dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Krško Šolskega centra Krško – Sevnica so v soboto, 10. junija 2017 na 5. mednarodni dirki solarnih avtomobilov v hrvaškem Sisku v konkurenci 16-ih solarnih avtomobilov drugič zapored zmagali.

»Za potrebe letošnje dirke smo na vozilu posodobili nekatere varnostne komponente. Pri izdelavi nadgradnje avtomobila sta sodelovala 2 dijaka in 2 mentorja, Jože Požun in Andrej Kozinc,« je ponosno povedal ravnatelj Srednje poklicne in strokovne šole Krško Jože Pavlovič. Tovrstne dirke smo se udeležili drugič in ponosni smo, da smo bili tudi letos najboljši,« je dodal ravnatelj Srednje poklicne in strokovne šole Krško Jože Pavlovič.

»Očitno smo izdelali res odličen solarni avtomobil, saj smo z njim zmagali že drugič. Poleg tega smo letos dobili še posebno pohvalo za tehnično dokumentacijo in vgrajeno dodatno opremo, ki prispeva k večji varnosti vozila. To je za nas veliko priznanje, še posebno za naše mentorje in dijake, ki so dokazali, da lahko s timskim delom na področju strojništva in elektrotehnike izdelajo dober izdelek, v čemer smo bili očitno najboljši,« je še povedal Jože Pavlovič.

Zmago je ekipi privozil voznik Blaž Novšak, ki si je izkušnje pridobil že na lanski tekmi. »Konkurenca je bila sicer močnejša kakor lani, vendar je odlična vožnja pripomogla k zmagi,« je zmago komentiral Blaž Novšak, ki je zmagovalni ekipi privozil prehodni pokal.

Cilj dirke solarnih avtomobilov ni zmaga, temveč pridobitev kompetenc, ki jih dijaki pridobijo z izdelavo solarnega avtomobila.

ŠC Krško - Sevnica

FOTOGRAFIJE (12)


Poglejte tudi

Pošljite novico