Comenius: Brežiški gimnazijci na Slovaškem (FOTO)

Comenius: Brežiški gimnazijci na Slovaškem (FOTO) Foto: Gimnazija Brežice

V nadaljevanju novice objavljamo zapis in fotografije z Gimnazije Brežice po uspešno končani mednarodni izmenjavi v sklopu projekta Comenius.

Dijaki Gimnazije Brežice smo se v okviru projekta Comenius 20. marca odpravili na Slovaško. Bivali smo pri družinah, spoznavali druge kulture in analizirali, primerjali podatke o socialni integraciji in enakih možnostih v Španiji, Angliji, Nemčiji, Italiji, Slovaški in Sloveniji.

Dijaki in mentorji smo se skupaj v sončnem jutru 20. marca odpeljali z majhnim avtobusom proti Slovaški, natančneje proti mestu Detva. Pot je s pogledom skozi okno na prelepo pokrajino kar hitro minila. Ko smo prispeli v Detvo, smo vzeli svojo prtljago in se za pet dni nastanili pri družinah dijakov iz Ekonomske akademije Detva. Naslednji dan smo odšli v mestno hišo, si ogledali kulturno predstavo, s katero so nam približali Slovaško kot državo, Detvo kot mesto in slovaško kulturo. Naslednje dni smo si ogledali stari del mesta, obiskali galerijo, odpotovali v mesto Bojnice, kjer smo si ogledali grad ter živalski vrt. V tem času smo spoznali nove kulture, nekaj novih tujih besed, videli nekatere znamenitosti države in še bi lahko naštevala. Opravili pa smo tudi veliko raziskavo, saj smo primerjali, kako se določene socialne skupine v Španiji, Angliji, Nemčiji, Italiji, Slovaški in Sloveniji integrirajo v širšo skupnost.

Tako smo spoznali, videli in doživeli veliko novega. Dijaki se že veselimo nove mednarodne izmenjave, saj nam je bila ta zelo všeč in se nam vtisnila v spomin.

Elena Lazarova, 2. b, Gimnazija Brežice

FOTOGRAFIJE (9)

Poglejte tudi

Pridružite se nam na Facebooku

Pošljite novico