Tradicionalni kostanjev piknik ob dnevu cerebralne paralize

Tradicionalni kostanjev piknik ob dnevu cerebralne paralize Foto: Anton Hruševar

Člani Društva Sonček Posavje in Društva ljubiteljev motorjev Matija Gubec so v soboto, 6. oktobra ob svetovnem dnevu cerebralne paralize, na igrišču v Spodnjem Starem Gradu, izvedli tradicionalni kostanjev piknik.

Na druženju s piknikom so se predstavili širši javnosti, saj je svetovni dan cerebralne paralize družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti to možgansko okvaro, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov.

Vizija gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo ostali zdravi ljudje. Ob tej priložnosti smo opozorili na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize. Druženje je popestril kaskader Dejan Špoljar z ekipo, nastopile so mažoretke iz Dobove, glasbena skupina BB - Thing, Duo Platin in glasbenim nastopom članic društva Sonček Posavje Monike Planinc in Viktorije Hruševar.

Društvo Sonček Posavj ese zahvaljuje tako Društvu ljubiteljev motorjev Matija Gubec, maskosti policistu Leonu, Športnemu društvu Društvu Dolenja vas, prav tako Baru na igrišču,vaščanom in članom društev za prinesene sladke dobrote, skratka vsem, ki so nam za to prireditev pristopili na pomoč pri organizaciji s sodelovanjem, nas finančno podprli, se z nami družili, da smo skupaj preživeli čudovit nepozaben dan.

Anton Hruševar
Društvo sonček Posavje

FOTOGRAFIJE (19)


Poglejte tudi